Sex Pistols podepsali velkou smlouvu s koncernem Universal

"And you thought that we were fakingthat we were all just money making?" 
john-lydon-butter-ad-20081001-154850

Punkrockoví průkopníci z Chelsea slaví pětatřicet let od vydání výše citovaného debutu "Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols". Vzhledem k pochopitelnému zájmu hudebních megakoncernů na všechny náležité reedice, repackage a "re-výdělky" doprovází letošní oslavy i nová smlouva u společnosti Universal.
.
Britští sígři odjakživa platili za nepříliš spolehlivou a reprezentativní tvář velkých vydavatelství. Jak známo, společnost EMI rozhořčili během let 1976-7 svými peprnými výstupy v televizních show a zvracejícími kousky při túrování po letištích natolik, že ze smlouvy urychleně vycouvala.
Právě pětatřicet let na to se ale, ve své podstatě, Sex Pistols s EMI opěť štastně shledají, protože největší světová nahrávací společnost Universal Music vroste během letošního roku do ještě monstróznějších rozměrů po plánovaném pohlcení právě kupovaného EMI.  
 
S Universalem ovšem kapela podepsala kontrakt již dříve, v rámci svého reunionu v roce 2006, kdy se na ně poprvé snesla náležitá vlna kritiky za prodejnost a "zrazování pravověrných punkových ideí". Johnny ex-Rotten si krátce na to usmířil alespoň část fanoušků nadále věřících v jejich nezávislost vyfuckováním televizně rokenrolové slávy Hall of Fame. 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.