Pagan horor The Wicker Man vstupuje do další části s Christopherem Lee

Lyricky nádherný i rituálně hrůzný snímek, který změnil dějiny hororové kinematografie, vzkřísí filmaři z Anchor Bay včetně jeho hlavní postavy. Ta se ale termínu "pokračování" brání.

thewickertree

O projektu, který na první pohled zjevně navazuje na hororový pagan kult "The Wicker Man" (1973, Robert Hardy) se začalo hovořit už v roce 2009. Tedy tři roky po velkém propadáku v podobě přímého remaku "Rituál" s Nicolasem Cagem v hlavní roli a silným przněním napínavé atmosféry původního snímku, který nás provádí mysteriózní pohanskou komunitou žijící v naprosté izolaci na skotském ostrově Summerisle s hrůzostrašným, rituálním finále. 

 

Na rozdílů od remaku se chystaný snímek "The Wicker Tree" od začátku patřičně chlubil dvěma zásadními faktory. Zaprvé jej pod režisérský dohled nedostal nikdo jiný než tvůrce původního snímku, zadruhé se vrací i herecké angažmá původního paganského vůdce a hvězdy starých hororových klasik, Christophera Lee. Ten se však podle aktuálních vyjádření na filmových serverech s myšlenkou jakéhosi pokračování sedmsesátkového kultu příliš neslučuje. 

 

Z fotografií, ukázek i samotného traileru, které kolují po internetu, ale divák může těžko nabýt jiného dojmu. Hořící dřevěné monstrum chystané pro návštěvnické oběti je toho jasným důkazem. Více posuďte sami z nabízeného trailer. 

 


 

 

 

Zdroj: http://www.bloody-disgusting.com/news/27813

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.