Apoptygma Berzerk si k výročí nadělí dvacet let starý singl

Hned zkraje nového roku se můžeme těšit na výroční vydání "Ashes To Ashes".

apoptygmaberzerkashestoashes


I když se to nezdá, od vydání prvního singlu "Ashes To Ashes" norské Apoptygmy Berzerk už uběhlo dlouhých dvacet let. Již na podzim roku 1990 totiž Stephan Groth a Per Aksel Lundgreen rozeslali své demáče nahrávacím společnostem, aby nakonec získali smlouvu u domácího labelu Tatra Records. 

A 23. dubna 1991 kapela nahrála svůj 12" singl "Ashes to Ashes", který vyšel v polovině sprna téhož roku v limitované edici 500 kusů. K současnému electro rocku ale vedla dlouhá cesta – do uší raným fanouškům Apops tehdy dunělo poctivé EBM.

Do jejich kůže se díky vydavatelství Black Rain po 20. lednu 2012 budete moci vžít i vy. Stephan se totiž domluvil s Perem (který odešel z kapely roku 1994) a nachystali vydání výročního singlu "Ashes To Ashes" 12". Titulní skladbu doplnili raritními vyhrabávkami ze soukromých archivů.

A aby byla cesta v časem úplná, bylo rozhodnuto nechat singlu původní vzhled, logo i obal. Na jedné straně barevného vinylu najdete skladby a na druhé velký vyleptaný motiv. Ale Apoptygma Berzerk nejsou žádní troškaři a jdou pěkně až do detailu – desce pořídili obal, který (stejně jako ten původní) voní po asfaltu. Přiložený plakát se starými fotkami a starým logem je už jenom bonus.



Apoptygma Berzerk – Ashes to Ashes (12'' version)


Zdroj: Side-Line.com (Apoptygma Berzerk releases 20th anniversary edition 12 inch of 'Ashes To Ashes')

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.