The Cure navrženi do Rock’n’rollové síně slávy 2012

The Rock and Roll Hall Of Fame dnes ráno oznámila nominace hudebníků pro ceremoniál příštího roku. Seznam navržených obsahuje i námi milované goth-popové legendy The Cure.

 

The_Cure

 

Ti se o prestižní ocenění poperou s dalšími premiérově navrženými nominanty Guns N 'Roses, Heart, Joan Jett and The Blackhearts a Ericem B. a Rakimem. Do boje zasáhnou už dříve navrhovaní Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys a další.

Z patnáctky finalistů - seznam zahrnuje i War, Donovana, Donnu Summer, Lauru Nyro, The Spinners a spojení The Faces a Small Faces (viz úplný seznam níže) – pak bude vybírat porota The Rock and Roll Hall Of Fame, která obsahuje více než 500 členů. 14.dubna 2012 budeme znát pětici těch, kteří postoupili sítem do užšího kola.


Pro navržení musí mít umělci svojí první nahrávku oficiálně venku alespoň 25 let, což znamená alespoň v roce 1986 nebo dříve. The Cure tedy mohli být poprvé navrženi už v roce 2004. Pořád jsou na tom lépe než další hrdinové osmdesátých let jako například The Smiths, New Order, Replacements, Depeche Mode nebo Sonic Youth.

Myslíte si, že The Cure by si zasloužili se dostat do Rock and Rollové síně slávy? Nebo kdo jiný si zaslouží nominaci a v seznamu ho nenajdeme? Napište nám komentář po článkem!

 

The Cure - A Forest

 

Seznam nominovaných do Rock and Rollové síně slávy 2012:

Beastie Boys

The Cure

Donovan
Eric B. & Rakim
Guns 'N Roses
Heart
Joan Jett and the Blackhearts
Freddie King
Laura Nyro
Red Hot Chili Peppers
Rufus with Chaka Khan
The Small Faces /The Faces
The Spinners
Donna Summer
War

 

Zdroj: Slicing Up Eyeballs (The Cure nominated for induction into Rock and Roll Hall of Fame on 2012 ballot)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.