Amanda Palmer vzpomíná na šok z 11. září

Deset let od spekulací o začátku třetí světové války a krvavém zářezu do dějin Spojených států se media zalila vzpomínkami na hrůzné 11. září. Vzpomíná i otřesená umělecká scéna, mezi níž najdeme slova odvážné komentátorky Amandy Palmer.

 

Amanda-Palmer-001

"Byla jsem v koupelně a zrovna mi zazvonil mobil.

Byla to moje matka. ,Zasáhli budovy World Trade Centra a Pentagonu‘ , řekla se zoufalostí, která mnou otřásla. Utíkala jsem nahoru do Leeho pokoje, kde jsme zapli jeho stařičkou televizi. Bylo to poprvé za 11 let, co jsem se dívala na televizi. New York je přeci jen několik stovek mil jižně od Bostonu a my žijeme jen několik bloků od místní nejvyšších budov. Přemýšlela jsem nad tím, jestli padnou taky.

Pak přišla Marisa a Sandhia, které bydlely tenkrát v prvním patře. Sledovali jsme věže, jak se řítí k zemi, živě. 

Během zrychleného tlukotu srdce jsem se styděla, s jakým vzrušením jsem to sledovala.

Zatím žádný počet obětí, ale ten pocit, že právě sledujeme historii a možná i začátek třetí světové války.

A pak, moji přátelé v New Yorku. Můj bývalý přítel, herec, byl tam někde. ODstěhoval se tam po našem rozchodu před několika měsíci.

Dlouho jsme spolu nemluvili a nebyl to zrovna nejlepší pocit. Tak jsem mu zavolala.

Všechno se to skládalo dohromady a zase hroutilo."

 

Amanda pod tento rozsáhlý komentář z blogové stránky přikládá píseň, kterou složila v souvislosti s otřesnými zážitky toho dne. Píseň "Truce". Video pochází z roku 2003 "když ještě Dresden Dolls byli relativně neznámou, malou kapelou. V Bostonu v Paradise Lounge", dodává hudebnice.

Dresden Dolls - Truce

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.