Dekadentní hymna London Calling láká turisty na olympijské hry

Úpadek, krize, policejní brutalita, nukleární válka, faleš a lidské zombie - slova písně, která letos bude oslavně lákat turisty na účast na Letních olympijských hrách v Londýně.

 

londoncalling

The Clash a jejich punková hymna "London Calling", titulní píseň slavného alba z roku 1979, stojí po desetiletí na vrcholu žebříčků nejznámějších písní revolučního hnutí v hudbě 70. let. Přestože je pravým opakem propagování britské kultury a kvality života v Londýně, na její původní význam se tak trochu zapomíná. Dokládá to i nápad kreativců z BBC, kteří se rozhodli pro její využití v sérii upoutávek lákajících na neopakovatelný zážitek z olympijských her v hlavním městě Spojeného království.

Za všechny hovoří tvůrce kampaně Marcus Gray: "London Calling je klasickou ukázkou skladby, která se stala natolik populární, že se zcela vytratil její původní význam. Během mžiku ji dokážete rozpoznat, a tak se perfektně hodí jako lákadlo na londýnské olympijské hry. Pokud je nám ale známo, původně je o konci světa".

Video, na které upozornil server Pitchfork.com, zatím nebylo vypuštěno do éteru internetu. Do Letních olympijských her v Londýně zbývá právě jeden rok.

 


The Clash - London Calling


Zdroj: http://pitchfork.com/news/43390-the-clashs-london-calling-used-in-advertisments-for-2012-london-olympics/


mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.