Roberto Rosa z kapely Babylonia zemřel

Polovina tvůrčí dvojice "italských De/Vision" se odebrala do muzikantského nebe.


robertorosa_babylonia

Italské duo Babylonia, které jsme viděli před pár lety i v Praze, už v původní sestavě nikdy nezahraje. Po krátkém a úporném souboji s těžkou nemoci totiž před pár týdny zemřel Roberto Rossa, alias Robbie Rox, který spolu s Massimo Giuntou roku 2003 kapelu založil.

Massimo se se svým kolegou loučí slovy: "Robbie byl velmi talentovaný chlapík. Během let jsme našli unikátní způsob spolupráce a vždy jsme se velmi respektovali. Všechny songy Babylonie jsme psali dohromady, protože Roberto byl mou hudební spřízněnou duší. Hrál na klávesy i kytaru a díky své velmi poetické duši dokázal psát krásné texty. Inspiroval mne v mnoha ohledech – byl to milovník hudby s velikou zásobou alb všech žánrů. Pomohl mi objevit mnoho umělců, což byl důležitý krok pro kapelu i pro mne samotného. Kromě toho to byl opravdu dobrý člověk, kterého měl každý rád pro jeho úsměv a vlídnost, kterou vkládal do všeho a do každého.

Zrovna jsme začínali pracovat na třetím albu Babylonie "Motel La Solitude", které nám přinášelo mnoho radosti. Ať jeho čistá duše odpočívá v pokoji."


Zmíněné album by ovšem nakonec přeci jen mělo vyjít, podle Massimových slov "jako památka na Robbieho – slíbil jsem mu to."  K zástupu kondolujících se připojuje i CZ Sanctuary.

Zdroj: Side-Line.com (Roberto Rosa from Babylonia passed away)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.