Kam letos na festivaly?

festivalA už je to tady. Začíná festivalová sezóna, která opět přitáhne davy lidí na louky, letiště a jiné plácky. Opět přichází také náš tradiční průvodce festivalovými programy, který vám prozradí, kde můžete narazit na žánrově spřízněné kapely.

 

 

 

 

 

prague-city-festival_logo

 

První ročník dalšího pokusu o ryze pražský velkoformátový open-air se jmenuje Prague City Festival. Jednodenní akce se odehraje 23. června na Výstavišti, kromě amerických 30 Seconds to Mars se představí např. leedská new rave formace Hadouken!, nebo garagerockoví The Hives.

www.cityfestival.cz

---------------------------------------------------------

 

united_islands_-_logo

 

Termín 23. - 25. června je věnován festivalu United Islands. Letošní program představí např. loňské české zástupce na WGT, skupinu Lealoo, nebo jejich letošní následovníky, Luno.

www.unitedislands.cz

---------------------------------------------------------

 

basinfirefest_logo

 

Když se řekne Spálené Poříčí, vybaví se hudbychtivým především Basinfirefest. Letošní ročník s pořadovým číslem devět láká např. na britské rockery Paradise Lost nebo cyberpunkery Latexx Jesus. Pokud patříte mezi jejich fanoušky, rezervujte si termín od 1. do 3. července.

www.basinfirefest.cz

---------------------------------------------------------

 

rock_for_people_logo

 

Pod novým logem se letos posedmnácté představí i jeden z největších českých festivalů, Rock For People. Pokud zamíříte mezi druhým a pátým červencem do Hradce Králové, můžete tu narazit třeba na postpunkové hvězdičky White Lies, dancepunkové Digitalism, nebo třeba na indiefolkové Bright Eyes. Z tuzemských kapel zahrají např. The Prostitutes.

www.rockforpeople.cz

------------------------------------------------------------

 

pohoda_festival_logo

 

 I největší slovenský festival Pohoda láká na nabušený line-up. Trenčínské letiště ve dnech 7. - 9. července uvítá mezi jinými i Public Image Ltd., Imogen Heap, izraelské klezmerpunkové Oy Division nebo znovuzrozenou new wave/ska legendu Madness. Domácí barvy bude mezi jinými hájit i indierocková legenda Hex.

www.pohodafestival.sk

-------------------------------------------------------------

 

masters_of_rock_logo

 

 Festival Masters Of Rock i přes dohady o místě konání nakonec přece jen zůstává v areálu Rudolfa Jelínka ve Vizovicích. Svůj devátý ročník si odbude v termínu 14. - 17. července a představí se na něm např. portugalští černokněžníci Moonspell, nebo němečtí Oomph!

www.mastersofrock.cz

--------------------------------------------------------------

 

colours_of_ostrava

 

Pokud má temněji zaměřený jedinec vybrat letos jediný český festival, na kterém hodlá ukojit své hudební choutky, zamíří pravděpodobně na Colours Of Ostrava. Festivalová sestava se k naší radosti rok od roku stále více 'zatemňuje', letos si můžete užít např. Nicka Cavea s Grinderman, Public Image Ltd., The Horrors, Kristeen Young nebo Swans. Po roce se na místo činu vrací také Brendan Perry, aby odčinil svůj loňský neuskutečněný koncert. Termín konání: 14. - 17.července.

www.colours.cz

---------------------------------------------------------------

 

mighty_sounds_logo

 

Letiště Čápův Dvůr u Tábora bude v termínu 15. - 17. července hostit další ročník skapunkového festu Mighty Sounds. Ten letos ve svém seznamu vystupujících ukrývá např. kanadské psychobilly The Creepshow, new wave legendu Sigue Sigue Sputnik (nosící nyní přídomek Electronic), britské psychobilly Demented Are Go či americké psychobilly The Koffin Kats. Z domácí produkce jmenujme např. Green Monster, nebo The Rocket Dogz.  

www.mightysounds.cz

----------------------------------------------------------------

 

castle_party

 

Zřejmě nejnavštěvovanější zahraniční destinací českého gotika je polský festival Castle Party. Letošní ročník se uskuteční ve dnech 21. - 24. července a nabízí vystoupení Atari Teenage Riot, Project Pitchfork, Suicide Commando a řady dalších. Českým zástupcem v Bolkowě je kralupská formace Bratrstvo Luny.

www.castleparty.com

----------------------------------------------------------------

 

punki_detom_logo

 

Slovenský benefiční festival Punkáči deťom si pro své konání vybral termín 21. až 24. července, místem konání zůstává autokemp Lodenica v Piešťanech. Natřískaný line-up nabízí např. kanadské The Creepshow, rakouské Kitty in a Casket, nebo domácí The Last Days Of Jesus.

www.punkacidetom.sk

----------------------------------------------------------------

 

bentsk_noc_logo

 

Devatenáctý ročník festivalu Benátská noc se koná jako vždy v areálu vesničky Malá Skála u Turnova. Ve dnech 29. - 31. července tu zahrají např. němečtí středověcí krotiči ohňů In Extremo, nebo italští Lacuna Coil.

www.benatskanoc.cz

---------------------------------------------------------------

 

sazavafest_-_logo

 

Sázavafest míří na další místo, tentokrát areál festivalu najdete mezi 4. a 7. srpnem u Benešova. Hlavní hvězdou letošního ročníku je britská synthpopová senzace Hurts, na své si přijdou i příznivci německých Alphaville, nebo francouzských Nouvelle Vague. Své místo v programu mají i domácí Lakeside X.

www.sazavafest.cz

 ---------------------------------------------------------------

 

trutnov_open_air_logo

 

Nejstarší český festival, Trutnov open-air, má před sebou pravděpodobně poslední ročník ve starém areálu Na bojišti. Program festivalu se teprve postupně zveřejňuje, nicméně jedno z již známých jmen už nyní budí pozornost: Iggy Pop & The Stooges. Bude se jednat o jedno s posledních společných vystoupení. Termín konání akce je 18. - 21. srpna.

www.festivaltrutnov.cz

-----------------------------------------------------------------

 

rock_for_church_logo

 

Již podvanácté se ve Vroutku u Podbořan koná festival Rock For Church(ill). Letošní termín konání je 26. a 27. srpna, v line-upu se objeví mimo jiné i němečtí psychobilly siláci Mad Sin.

www.rfch.cz

------------------------------------------------------------------

I letos je festivalů požehnaně, prirozeně jsme neobsáhli všechny akce, které jsou přes léto k mání. Pokud míříte na některý z dalších festivalů a chtěli byste se s ostatními čtenáři podělit, pište do diskuse pod článkem.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

na basinfirefestu hraji LATEXXX TEENS, kteri k tomu cyberpunku maji asi i bliz nez latexjesus (ktere jsou stale bez zpevacky)
Letos jedu na Mighty Sounds, když už mi WGT nevyšlo.
CREEPY TEEPEE FESTIVAL nic? Light Asylum, White Ring...
U něho nebylo v době sepisování článku jasné, zda vůbec proběhne.... snad to dopadne dobře.
and BBNU OMFG - že by něco zajímavého za humny....?

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.