Nový singl Alphaville je venku

Zdá se, že novoromantickým synthpopovým klasikám z osmdesátých let nedochází dech ani v roce 2010. Ukázkovým příkladem jsou i němečtí Alphaville, kteří před pár dny vtrhli do domácího étéru s nejnovějším hitem "I die for you today". Singl, který produkoval známý Sebastian Komor během svého tříměsíčního pobytu v Berlíně, je v podstatě dopracovanou skladbou z roku 2004, kdy se hrávala i živě pod názvem "The Outsider".

Vydání nového alba Alphaville "Catching Rays On Giant" je plánováno na 22. října. K disposici bude buď jako čtrnáctipísňové CD, nebo jako deluxe edice s extra DVDčkem. Předcházet mu bude i celý singl "I die for you today", který bude v distribucích od 8. října. Spolupráce ostřílených synthpopových harcovníků s nadaným Komorem určitě vzbudí pozornost nejen mezi skalními fanoušky Alphaville.

V následujícím videu si můžete poslechnout živou verzi singlu "I die for you today", jak jej kapela odehrála 26. června 2010 v tureckém Istanbulu.



Alphaville - I die for you today (Live at İstanbul 2010)


Zdroj: Side-Line.com (New single Alphaville 'I'll die for you today' finally to be released)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Mám to a vidím to stejně tak.
Když už nebereš (neznáš) Alphaville, tak napsat o Sebastianu Komorovi, že se otřel o syntezatory... nevím, nevím. Třeba se ti bude více líbit studiová verze, pod kterou se podle mé podespal výrazně pozitivně [url]http://www.youtube.com/watch?v=wKeu0jwN5I4[/url]. To live video z Istanbulu je přece jen trochu odvar.
To sem musite opravdu cpat vsechno co se otre o syntezatory?
Dík za článek Ezi, pro mě je naopak milé překvapení číst o svojí srdeční kapele na tomhle webu :roll:
Alphaville jsou super staří harcovníci,zejména LP Forever Young je elektronický unikát,bráno jako celek
Tak je jasné že Alphaville jsou profláklí hlavně osmdesátkovými diskoškami jako Sounds Like a Melody, Big In Japan a Dance with Me, kterými se stali známými. Ale pro mě síla téhle kapely je podle mě spíše v jejich béčkách a méně známých skladbách.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.