KMFDM v Praze

sazavawarmup_kmfdm_sV rámci warmupu letního hudebního festivalu Sázavafest uvítá 25. června 2010 pražská Modrá Vopice pod širým nebem německou kultovku KMFDM a čtveřici domácích interpretů.







 

Kapela, jejíž jméno obsahuje slovní spojení Kein Mehrheit Für Die Mitleid, se zrodila v roce 1984 v německém Hamburgu. Důvodem bylo jediné vystoupení na vernisáži výtvarného umění v Paříži. Hlavní člen KMFDM Sasha Konietzko se po návratu z Paříže dal dohromady s En Eshem (kytara) a Angličanem Raymondem Wattsem a začali experimentovat s hudbou postavenou na mechanických beatech a samplovaných vokálech. Poté se KMFDM přesunuli do USA, kde se z nich stala skutečně kultovní se kapela. V USA získali nahrávací smlouvu u labelu Wax Trax! Records a spolupracovali s takovými jmény jako Ministry, Nine Inch Nails a Pigface. V roce 1999 se KMFDM dostali na titulní strany amerických novin v souvislosti s masakrem na columbinské střední škole: jeden z účastníků tragédie měl na hlavě čepici s logem KMFDM a v počítačí mu byly nalezeny citace textů kapely...

Po ukončení činnosti v roce 1999 KMFDM ožívají v obměněné sestavě v roce 2003 a nahrávají album "Attack" a hned poté album "WWIII". Své dvacáté narozeniny oslavili obřím turné se 62 zastávkami v USA, Kanadě, Evropě a Austrálii. KMFDM si poté založili svůj vlastní record label KMFDM Records a internetový shop. V roce 2005 vyšlo album "Hau Ruck" a o rok později remixové EP "Ruck Zuck". Následující srpen pak nadžánrové "Tohuvabohu". Ke svému 24. výročí založení KMFDM odstartovali 29. února 2008 projekt 24/7, což je série dvaceti čtyř sedmipalcových limitovaných singlů, které pokrývají skladby z původních 12“ singlů a dnes už klasických raných alb. 

KMFDM jsou stále aktuální skupinou, se kterou je i po čtvrtstoletí potřeba stále počítat: v březnu 2009 jim vyšlo povedené nové album "Blitz", které mimo jiné zahrnuje i electro předělávku „Being Boiled“ od The Human League, ruskojazyčnou „Davai“, německy nazpívanou „Potz-Blitz!“ a diskoskladbu „Strut“. Zhruba ve stejné době na KMFDM Records vyšla ještě další deska "Skold vs. KMFDM", na níž spojili síly Tim Skold a Sascha Konietzko. Přijďte se přesvědčit o skvělé formě KMFDM na koncert v pražském Music Clubu Modrá Vopice v Pátek 25.6.2010 od 20:00.



KMFDM - A Drug Against War


Dále se představí pražská elektro formace Tear, brněnsko-pražstí elektronici Depressive Disorder v rozšířené sestavě vs. industrial core Akimbo ze Šumperka a pražští elektronici Rodent & Laura. Oproti původními plánu bohužel z rodinných důvodů nevystoupí slovenská formace Last Influence of Brain. Vyznavači kvalitní elektronické hudby mají skvělou možnost užít si celou party v příjemném prostředí po širým nebem, kde pro ně bude připraveno kvalitní občerstvení a spousta životního prostoru prošpekovaného čestvým vzduchem!

Harmonogram:  open air stage - Tear (19:00), KMFDM (20:00-22:00), inner stage - Depressive Disorder (22:00), Akimbo (23:00), Rodent & Laura (00:00) a DJ Mirage afterparty.

KMFDM (D), Akimbo, Depressive Disorder, Tear, Rodent & Laura + afterparty DJ Mirage
25. května 2010 (start 19:00)
Praha, Modrá Vopice (roh ulic Spojovací a K Žižkovu)
Vstup: 400, - Kč předprodej Ticketpro / 500,- Kč na místě


sazavawarmup_kmfdm

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Počkat, tady něco nehraje.. Kde jsou v lineupu Last Influence of Brain?
Nejsou...čekám ještě na oficiální potvrzení, ale vypadá to, že Last Infulence of Brain v pátek hrát nebudou...pokoušíme se zjistit důvod, tak až se k něčemu dobereme, dopíšeme...
:sad:
Martine, tak potvrzeno, článek updatnut. Z rodinných důvodů LIOB v Praze opravdu nevystoupí... :dry:
Skoda.. Nebudou mit aspon KMFDM delsi set? :-)
jojo, je to škoda.. :sad:<br />někdo narychlo místo nich? M.A.C.???
Le Guest: No, já myslim, že pokud budou fakt hrát ty dvě hodiny, co maj napsaný, tak toho budou mít asi plný brejle... :-)<br /><br />Martin: Co jsem vyrozuměl, tak to pořadatelé vzali tak, že čtyři další kapely stačí, takže žádnou náhradu hledat nebudou...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.