3.5.10: Server Gothtronic končí

Veliké překvapení přineslo dnešní oznámení našich partnerů a kolegů z portálu Gothtronic.com o plánovaném ukončení činnost. Miguel (DJ TekNoir), hlavní muž serveru, se rozhodl od 1. září 2010 po sedmi letech jeden z k předních evropských zpravodajských zdrojů gotické scény odstavit. Přímo na stránkách k situaci píše:

"Prvním a zároveň nejdůležitějším důvodem k ukončení aktivit Gothronic.com jsou měncící se priority v mém osobním životě. Před třemu lety jsem přestal organizovat parties a fungovat jako DJ a nedlouho poté jsem uložil ke spánku i akltivity své bookingové agentury, abych měl ve svém nabitém pracovním rozvrhu alespoň trochu času na odpočinek. Nyní nastal čas na další změnu, ke které mne motivují především tyto důvody:

  • hudební průmysl je v krizi, čím dál více propagace se děje skrze MP3, což vytváří nerovnováhu mezi vynaloženým úsilím a odměnou pro mne i členy mého teamu,
  • gotická scéna podle mého umírá a nevidím naději, že by se jí v blízké budoucnosti podařilo opět oživit,
  • i přes notnou dávku energie a času, který mí spolupracovníci investují do společného fungování webzinu, mi stále se zvyšující pracovní zátěž nedovoluje patřičně se stránkám věnovat. Navíc je čím dál těžší najít kolegy, kteří by byli ochotni a schopni přispívat na Gothtronic.com pravidelně a efektivně. Pár takových sice existuje, ale jejich počet se dramaticky snižuje, protože často dojdou spolu s věkem do podobné situace, v jaké se nacházím já nyní, a rozhodnou se přestat psát. I proto se počet schopných redaktorů a recenzentů změnšil natolik, že není nadále možné udržet množství a kvalitu obsahu, který získal Gothtronicu úspěch,
  • bohužel není nikdo, kdo by po mně mohl převzít práce na portálu a udržet jej naživu. Je k tomu zapotřebí velké množství kontaktů, odhodlání, času a energie - bez nich by stránky postupně ztrácely kvalitu, až by nakonec zcela upadly v zapomnění - a to nepřipustím. Může to znít jako urážka ostatních členů teamu, kteří se mnou po celá ta léta pracovali a pomáhali mi udržet a zvyšovat úroveň kvality, přesto v této situaci vidím jako nejlepší řešení úplné zastavení celého projektu.

Holandský Gothicfest, který proběhne 30. července a uvítá jména jako Skinny Puppy, Das Ich, Mindless Faith, Dismantled, Destroid nebo Angelspit se mi zdá skvělou příležitostí pro slavnostní ukončení aktivit Gothronic a závěrečnou party, na které se aktivně podílíme organizačně i promotérsky.

O
d 1. září tedy web již nebude aktualizován (do té doby ovšem vše poběží jako vždy) a po 1. listopadu stránky Gothtronic.com definitivně zmizí z internetu. Díky všem, kteří náš webzine četli - byla to zábava, dokud to trvalo!"
 

gothtroniclogo

Zdroj: Gothtronic.com (GOTHTRONIC Calls it Quits)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Nechci byt hnusnej.. ale gothronic se mi zdal jako jeden z nejhorsich zdroju novinek.. U vetsiny clanku byla i gramatika strasne v haji. :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.