20.4.10: Label Projekt razí ekologickou cestu - ruší plastové obaly CD

Sam Rosenthal, zakladatel amerického Projekt Records, se rozhodl své vydavatelství popostrčit směrem k ekologicky šetrným opatřením. Tuto myšlenku vyjádřil v aktuálním vydání newsletteru, ve kterém píše: "Rozhodl jsem se jít 'zelenou cestou', pryč od plastových obalů CDček. Možná to bude běh na dlouhou trať, ale je to správný běh. Vyzývám proto všechny umělce labelu, aby se pokoušeli pro své nové desky najít jiná řešení než klasické "jewel boxy", a to i navzdory faktu, že mne ve skutečnosti stojí daleko víc peněz nechat udělat digipack nebo eco-wallet. Pěkné papírové balení ale udělá něco dobrého pro Zemi a vyhraje tak každý. Pro mnoho zákazníků je navíc CD jenom 'obalem'pro hudbu', který po ripnutí do počítače sedí na poličce jako záloha.  Nakonec se ale ty plastové krabičky stejně polámou a končí na skládce."

Dále v newsletteru Sam přesvědčuje o správnosti svého rozhodnutí i fanoušky a poukazuje na to, že výhody papírových obalů nekončí pouze u nižší hmotnosti a větší odolnosti vůči nárazu: "Pro výrobu digipacku je třeba o dvě třetiny méně plastu než při výrobě jewel boxu a eco-wallety neobsahují dokonce vůbec žádný (navíc se tisknou na recyklovaný papír). Ekologicky šetrné obaly tedy snižují dopad na životní pristředí už při výrobě a díky nižší hmotnosti i při transportu."

Prvními světlicemi Samova 'zeleného plánu' by měly být desky Marka Seeliga "Disciple" (vyjde 13. června) a "Worn Thin" od Weep (27. června). Stejně tak se chystá znovuvydání desky "Hope" projektu Soulwhirlingsomewhere z roku 1998, která dostane 2CD eco-wallet kabátek.


Sam Rosenthal - Projekt

 

Zdroj: Side-Line.com (Projekt Records goes eco and dumps plastic packaging for CDs)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.