28.2.10: Magnetik mají připravenou novou desku

Mirek Papež alias Moimír Papalescu nezahálí. I když Vanessa (které je členem) válí, dokázal si tento workoholik najít spolu s Petrem Peter Van Krbetzem čas na natočení nové desky jejich společného projektu Magnetik. Čtvrté album ponese název "Projektor" a světlo světa spatří již v květnu tohoto roku.

Jedním z tématů alba bude i Slunce, resp. nekonečný Vesmír, ale hlavní nosnou myšlenkou je skutečnost, že hudba sama o sobě dokáže vyvolávat (projektovat) emoce - vzpomínky, příběhy, fantazie. A právě takové by měly být nové magnetické skladby, které dokáží evokovat jak atmosféru časů dávno minulých, tak i pohledy a tužby upírající se do blízké i vzdálené budoucnosti.

Sound nového alba bude striktně analogový - nahrává se na magnetofonový pás a aranže se budou vyznačovat jednoduchostí a střídmostí. Novinkou je použití strunných nástrojů. Novým členem Magnetik se totiž stává mladá talentovaná kytaristka a klavíristka Mitsuko, která kromě akustických a elektrických kytar na albu "Projektor" použila i některé japonské hudební nástroje, ukulele a sitar. První dvě ukázky si můžete vyposlechnout na MySpace profilu kapely. 

Na obalu alba se bude tradičně podílet designer Petr Krejzek (Morten) a fotograf Václav Jirásek.

 

magnetik

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.