Into Darkness přijíždí do Prahy

Into Darkness 2009V neděli 25. října 2009 hostí klub Abaton v hlavním městě ČR čtveřici formací Deathstars, Diary of Dreams, Lacrimas Profundere a Dope Stars Inc.







 

Ponuré mraky, zakrývající modrou oblohu, zvěstují příchod evropského turné "Into Darkness 2009" do České republiky. Převážně kytarová noc, okořeněná trochou elektronického soundu, okouzlí každou temnou duši a pohladí jemnou příchutí glam-rocku

Program večera:

19:00 – 19:35 Dope Stars Inc. (I)
19:50 – 20:35 Lacrimas Profundere (D)
21:00 – 22:00 Diary Of Dreams (D)
22:30 – 23:30 Deathstars (SWE)

Turné "Into Darkness 2009" vévodí švédští bubáci v uniformách Deathstars, kteří díky tvrdým kytarám a elektronické jiskře sbírají fanoušky napříč žánry. Jejich aktuální album „Night Electric Night“ opět přináší typický sound, snoubící přísné riffy, záhrobní vokál a téměř taneční rytmiku. Tento ďábelský zvuk děsí a vzrušuje zároveň. Kdo jej nezná, nepochopí, to se prostě musí vidět, zažít, ochutnat!

Diary of Dreams patří již mezi stálice gotické/darkwave scény, kteří se ctí obstojí i jako hlavní hvězdy mezinárodních gothic festivalů. O tom jsme se mohli přesvědčit i na letošním ročníku polské Castle Party, kde Adrian Hates a jeho smečka prezentovali svou aktuální desku "(if)". Pokud jste DoD v Bolkowě nestihli, máte skvělou příležitost to napravit.

Namísto v ČR čím dál populárnějších avizovaných Kanaďanů The Birthday Massacre, kteří se tour nemohou z blíže neurčeného důvodu zúčastnit, se do programu dostává německá parta Lacrimas Profundere. Původně doom metalová formace postupem času měnila žánry, až zakotvila ve stylovém přístavu poblíž "upírů z Helsinek" The 69 Eyes. To nejlépe dokazuje i aktuální deska Lacrimas Profundere „Songs For The Last View“.

Tam, kde Deathstars koketují téměř s metalem, se italští Dope Stars Inc. obracejí více k elektronice, a především k ponuré technokratické vizi budoucnosti. Inspirace světem Blade Runnera a nadnárodních megakorporací čpí z podařeného akutálního alba "21st Century Slave" na sto honů, a tak byste si vystoupení těchto cyberpunkrockerů určitě neměli nechat ujít, a přijít včas.

Into Darkness 2009 - Deathstars (SWE), Diary Of Dreams (D), Lacrimas Profundere (D), Dope Stars Inc. (I)
25. října 2009 (start 19:00)
Praha, Abaton (Na Košince 2175/8)
Vstup: 590,- Kč (předprodej)

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

tak s kympak se uvidime? :evil:
Tak tahle akce byla uzasna...jeste ted mi prejizdi mraz po zadech,kdyz zavzpominam :evil:

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.