Prague Apocalyptic Evening již podruhé

Prague Apocalyptic EveningLegendární švédský soubor Arcana se poprvé představí v Praze v rámci druhého pokračování festivalu Prague Apocalyptic Evening.








Po úspěšném prvním Prague Apocalyptic Evening, který se uskutečnil v únoru 2009 a jako hlavní hvězdy představil kultovní švédské projekty Ordo Rosarius Equilibrio a In Slaughter Natives, jsme se rozhodli v pravidelné pokračování tohoto festivalu, jenž si klade za cíl představit v Praze to nejlepší ze světové dark ambientní / industriální / neoklasicistní a folkové scény. Druhé pokračovaní se uskuteční v sobotu 17. 10. 2009 v pražském klubu Matrix za účasti: Arcana, Triarii, Desiderii Margenis a Tábor Radosti.

Arcana – na dark ambientní, industriální, neoklasicistní a gothic folkové scéně je několik souborů, které se těší doslova kultovnímu a legendárnímu statutu. Švédská Arcana, kterou v roce 1993 založil multiinstrumentalista Peter Bjärgo, je na pomyslné špičce tohoto postavení. Soubor, který živě vystupuje jen velice zřídka, poctí svou návštěvou poprvé Prahu, aby domácí příznivci mohli naživo nahlédnout do jejich éterického světa nádherných temných neoklasicistních melodií a téměř nebeských ženských vokálů.

Triarii je berlínský projekt, patřící v současné době k tomu nejlepšímu, co orchestrální martial industrial / neofolk scéna nabízí.  Na svém kontě mají 3 dlouhohrající alba, přičemž na tom posledním, rok starém "Muse In Arms", produkčně spolupracoval Jouni Havukainen z In Slaughter Natives, který se postaral o výsledný, velice mocný sound.  V těchto dnech také vychází debutní album projektu TriORE, kde se sešli lidé z Triarii a Ordo Rosarius Equilibrio a demonstrují zde svoji vášeň pro apokalyptický dekadentní industriální pop.

Pod projektem Desiderii Margenis se skrývá švédský skladatel Johan Levin, který od roku 1993 patří k předním představitelům ponurého severského dark ambientu. Společně s projekty jako In Slaughter Natives, Arcana, Ordo Rosarius Equilibrio, Raison D´Etre a Deutsch Nepal, patří k nejvýznamnějším akvizicím na kultovním labelu Cold Meat Industry.

Tábor Radosti jsou na domácí scéně již velmi dobře zavedeným tělesem. Hlavním rysem jejich tvorby je strhující tajemná hudba, která je na koncertech doplněna působivou videoprojekcí. Na koncertě zazní kromě osvědčených starších skladeb také několik novinek z připravovaného alba.

Prague Apocalyptic Evening II - Arcana (SWE), Triarii (D), Desiderii Margenis (SWE), Tábor Radosti (CZ)
17. října 2009 (klub otevřen od 18:45)
Praha, Matrix klub (Koněvova 13, Žižkov)
Vstup: 500,- Kč (pouze na místě)

Prague Apocalyptic Evening II

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.