18.5.09: Dependent Records hlásí návrat na scénu

Před více než dvěma lety oznámil německý label Dependent Records aka Stefan Herwig odchod ze scény. Zdůvodňoval to únavou z hudebního průmyslu a syndromem vyhoření a soustředil se pouze na tour management a znovuvydávání některých starších nahrávek v digitální podobě.

Ale nyní, o 26 měsíců později, změnil názor a obnovuje činnost labelu. Koncem léta 2009 vyjdou pod staronovým názvem některá nová CD.

A důvod návratu? Stefan Herwig k tomu říká: "V posledních letech jsem zaznamenal, že electro/industriální scéna je ve stavu pokročilého úpadku a labely podstatně snížily počet nahrávek nových umělců. V té době se ke mně dostalo několik opravdu skvělých nahrávek a dem. Mí dva oblíbení umělci roku 2008 například v Evropě vůbec nevydali svou tvorbu. Už před lety jsme věřili tomu, že internet nám pomůže nacházet tyto umělce mnohem snadněji, ale zdá se, že se stal přesný opak: Všechny tyto skvělé kapely jsou pohřbeny masou podprůměrných skupin a jsou těžko objevitelné. Čím déle tato situace trvá, tím víc bezútěšnější se zdá." 

Dependent nebudou vydávat pouze nové umělce jako Kilowatts & Vanek, ale díky společnému úsilí s Metropolis Recrods také známá jména jako Mesh, nebo Front Line Assembly.

 

dependent

 

zdroj: Side-Line.com (Dependent reopens its doors in Summer/Fall 2009 and signs Mesh, Front Line Assembly and more).

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.