Recenze The Birthday Massacre - Walking with Strangers

 

TBM Walking with StrangersJelikož jsou The Birthday Massacre poslední dobou samá novinka, určitě je na místě ii ohlédnutí za jejich zatím poslední řadovou deskou "Walking with Strangers" uchem Pavla Zelinky.








The Birthday Massacre  - Walking with Strangers

Vydal: Repo records

Může být alternativa proklatě hitová? Kanadský septet The Birthday Massacre nás na desce "Walking with Strangers" přesvědčuje, že to může být pravdou. Šest let fungující formace je hybridem elektroniky 80. let, agresivních kytar a filmově klenutých melodií. Na albu "Walking with Strangers" zúročili nesporný talent, který na prvních dvou albech naznačili, v naprosto kompaktní tucet novinek nutící posluchače, když už ne zuřivě poskakovat po bytě, tak alespoň uznale pokyvovat hlavou. Přitom parta milující králíčky, černou a fialovou barvu nepřichází s ničím novým. Spojení elektronických spodků s naboostrovanými kytarami a atmosférickými klávesovými linkami známe již od dob Republicy nebo Bell Book & Candle. Charismatická zpěvačka Chibi s kumpány ale dokáže namíchat tak nenucený mix popu, temné elektroniky s gotickou melancholií, že i řadový posluchač snadno podlehne darkwave nákaze.


Deska by mohla zaujmout posluchače, kteří mají v oblibě formace jako I:Scintilla, nebo The Breath Of Life. Nejsilnějšíi tracky vede trojice "Goodnight", "Red Stars" a "To Die For".

75%

http://www.thebirthdaymassacre.com
http://www.myspace.com/thebirthdaymassacre

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.