24.1.09: Spiral of Silence pracují na nové desce

Po více než roce nečinnosti se belgická new wave skupina Spiral of Silence - také přezdívaná belgičtí Joy Division - rozhodla nahrát nové album. Posledním počinem skupiny je album "dEcAdEnT", které vyšlo koncem roku 2002. Po něm následovalo několik koncertů s hostujícím kytaristou Toonem Palermem ze Siglo XX na podporu alba. Následovala dlouhá pauza, během níž se Tom (zpěv), Gert (kytara) a Achiel (bicí) všichni stali otci. Bart a Achiel mezitím vydali i nějaký materiál s jejich electropopovým projektem Rekash.

V nové sestavě Spiral of Silence v roce 2009 najdeme i nového basáka a skupina zkouší skladby pro zbrusu nové CD. Zkušební koncert je naplánován na 28.února v belgickém Doetsjé.

Skupina Spiral of Silence byla založena v roce 1991 pod původním názvem Theatre of Pain. Po sebevraždě kytaristy Barta Auwaertse se skupina rozhodla pokračovat pod novým názvem Spiral of Silence. V roce 1995 se Spiral of Silence upsali italskému labelu Energiea Records a nahráli první CD, "Leap", které obsahovalo nový materiál a kolekci starších demo písní. V září 2002 Spiral of Silence vydali jejich druhou řadovou desku "dEcAdEnT", kterou spoluprodukovali Antonio Palermo (Siglo XX), Kloot Per W. a Allan Muller (Metal Molly).

 spiral of silence

zdroj: Side-Line.com (Spiral Of Silence works on new album + try-out gig).

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.