O redakci

KONTAKT: redakce@sanctuary.cz
Počet členů redakce CZ Sanctuary rozhodně není definitivní - ostatně dobrých a schopných lidí, kteří by byli zároveň ochotní věnovat svůj čas společnému cíli není nikdy dost. Zajímalo by vás podílet se na CZ Sanctuary? Máte čas, dostatek nadšení, zájem o gotickou subkulturu a ochotu učit se novým věcem? Pak se nám dost možná hodíte! Kontaktujte nás na emailu redakce@sanctuary.cz a do předmětu napište "CzS Team".
Předchozí literární zkušenosti a jistá samostatnost vítána. Poznámka: Raději než básníky a filosofy přivítáme kolegy ochotné věnovat se psaní recenzí, reportáží, rozhovorů, překladů a podobných útvarů.
Ezechiel
Co:
Oficiálně šéfredaktor, ovšem často funguje jako "vyhledávač problémů", "sýček", nebo "pan 'nojo, ale co když...'", zkrátka skeptická protiváha aktivního nadšení. Kromě toho je tu redakční, překladatelská, editorská a moderátorská činnost, která je spolu s komunikačními, reportážními, promotérskými a pořadatelskými aktivitami ochotně páchána s ostatními pochybnými existencemi z redakce CZ Sanctuary, které považuje za nejbližší okruh své (Addamsovy) rodiny.
Ke scéně:
Na počátku byla dlouhá léta v punku, kterými otřásla až zápůjčka kazety "Nosferatu" XIII. století s poznámkou od kolegy "to jsou, vole, bejvalý HáEneFka". Inspirační vlivy "Třináctky" zavedly mladého Eze ke kořenům gothic rocku, následně k industrialu, deathrocku, darkwave, ebm, a dalším temným zákoutím hudby druhé pulky minulého tisíciletí.
Top 13:
Hrozně špatně se vybírá jen 13, tak namátkou All Gone Dead, Angelspit, Cinema Strange, Clan of Xymox, Das Ich, Front Line Assembly, Joy Division, Sopor Aeternus and the Ensemble of Shadows, The Birthday Massacre, The Cure, The Misfits, The Sisters of Mercy, Zombina and the Skeletones
Nephilim
Co:
Správce sekce Novinky, nepravidelný pisatel článků a reportů. Maniakální hudební sběratel všemožných nosičů.

Ke scéně :
Byl jsem na druhém stupni základní školy. Tehdy jsem platonicky miloval jednu starší dívku. Chodila podivně nalíčená a rozcuchaná, své černé oblečení vyráběla praním v obarvovači zn.Duha. S jejími kamarády jsme se scházeli a z přenosného kazetového přehrávače s oranžovým čudlíkem jsme poslouchali všechny ty podivné kapely, kterými jsem potom uváděl v nepříčetnost své rodiče. Díky ní jsem objevil Sisters, dál už to šlo samo. To všechno se stalo asi před dvaceti lety.
Top 13:
The Sisters of Mercy, Fields of The Nephilim, The Mission a The Cure - to jsou stálice mého hudebního vkusu. Dále např. Cocteau Twins, Dead Can Dance, Killing Joke, Skeletal Family, Alien Sex Fiend, Red Lorry Yellow Lorry, Project Pitchfork, Suicide Commando, Die Krupps. Pokud bych ovšem tenhle dotazník vyplňoval za týden, pravděpodobně bude sestava úplně jiná.

Samgarr (Myspace,Twitter)

Co:
Oficiálně webmaster, ve skutečnosti spíš webdisaster:-D A Sam pro všechno co se týká webu a projektů s ním spojených.
Ke scéně:
Po krátké konfrontaci s kulturou pravého vesnického metalu přesedlal Sam na grindcore a crust, skoro ve stejném čase objevuje prorezlé krásy industrialu a později noisu. Ve světlých momentech hledá zklidnění u kytarovějších věcí typu Joy Division a Cinema Strange a navštěvuje první parties a koncerty. Tam poznává členy nynejší redakce a dodnes toho nelituje;)

Top 13:
Momentálně - Sir Psycho and his monster, Zombina and the Skeletones, Icon of Coil, Tragic Black, Joy Division (stálice mých Top), Misfits (taktéž stálice), Toy Dolls, The Damned (také stálice), Soman, The Stroj, Suicide Commando(stálice).
Paesant

Co:
Zuřivý fotoreportér, rozzuřený pisatel, lenivý překladatel, šílený designér, nadšený videoamatér, autor sloganu „Holidays in Transylvania“, redakční rebel, anarchista a povaleč.

Ke scéně:
Strastiplná hudební cesta:
Podobně jako strýček Ez prošel etapou punkového grázla a padoucha, záhy na to okusil nejhořčí peklo metalového zla a chvíli se porochnil i v grindovém blátě.
Během té doby také přičichl k neméně romantickým proudům gotické kytarové muziky, od kterých se dál dostal k laciné německé elektronice, méně lacinému industrialu až k (po muzikantské stránce) precizním noisovým počinům. Uvnitř však zůstal  provždy tím, kým po celá léta byl – punkovým grázlem a padouchem.

Strastiplná subkulturní cesta:
Před lety zasněně vysedával u internetu a s respektem vzhlížel na reportáže ze zahraničních gotických festivalů. Také by na jeden takový chtěl. Založil tedy forum na americkém nejmenovaném upírském serveru, aby se pokusil sdružit příznivce gotické subkultury.
Hrdě spoluorganizoval setkání několika (dvou, tří, někdy i pěti) černooděnců z ostravského stáda, aby pak našel svou skutečnou rodinu (chápej Sanctuary) doma, v Praze. V současné době částečně expanduje do Brna.

Top 13:
Momentálně: A Place to Bury Strangers, Antiworld, Crystal Castles, David Bowie, Grinderman, Iggy Pop, Johnny Cash, Messer Chups, Nine Inch Nails, Public Image ltd., Ramones, Sir Psycho and his monsters, Zombina and the Skeletones

 

 

Co:
Psavec a pokusný organizátor. Redaktor pořadu Dark Wave (www.wave.cz/darkwave) na Radiu Wave.
Ke scéně:
Na počátku byla ABBA, pak Depeche Mode k četbě Julese Vernea, poté první otevření dveří díky vysílání Radia 1 (Front 242, Siouxsie And The Banshees, Laibach,...), Seance Josefa Sedloně (www.radio1.cz/seance) plná dark ambientu a industrialu a distribuce Crewzine (R.I.P.). Pak léta nic a před lety znovuobjevování opuštěného teritoria a drobné mapování scény díky pořadu Blue Tuesday na Radiu Akropolis (R.I.P.), psaní na Freemusic.cz (www.freemusic.cz/autor/pavel_zelinka), Muzikus.cz (www.muzikus.cz/autori/Pavel-Zelinka) apod. Od jara 2007 krafání do práce hochům zakladatelům. Snad jim to moc nekazím a nepůsobím jako ten vševědoucí a nejchytřejší veterán.
Top 13:
Dlouholetí miláčci: Front Line Assembly (včetně bočních projektů), Stoa, Laibach, Sisters Of Mercy, Raison d'Etre, The Young Gods, Project Pitchfork
Aktuální lásky: Alice In Videoland, KMFDM, Gothminister, Rise And Fall Of A Decade, Chamber, In The Nursery

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.