Výprava na Independent festival

...abyste nám po festivalech nevychladli, máte možnost se s námi podívat od 17. do 19. října 2008 na polský Independent fest, který bude hostit jména jako Project Pitchfork, Das Ich, London After Midnight, nebo Clan of Xymox...


Autor: Ezechiel

Ještě předtím, než si povíme praktické informace o naší výpravě do Varšavy, si nastíníme, co že nás tam všechno čeká:

Project Pitchfork

Klikněte pro zvětšení


Téměř dvacet let hrající klasika soustředěná kolem Petera Spillese a Dirka Scheubera. Německý Project Pitchfork, který se posunul od EBM k elektronice prodchnuté darkwave náladami, je pro příznivce žánru nepřehlédnutelnou a právem respektovanou ikonou.



London After Midnight

Klikněte pro zvětšení


Sean Brennen založil jednu z nejzásadnějších kapel "druhé vlny gothic rocku" počátkem devadesátých let, a od té doby si London After Midnight našli velké množství fanoušků po celém světě. Kritici nešetří chválou ani u zatím poslední desky "Violent Acts of Beauty", kterou LAM vydali minulý rok, a kterou přivezou představit i na Independent Festival.



Clan of Xymox

Klikněte pro zvětšení


Clan of Xymox jsou bezesporu nejslavnější nizozemskou gothic rock/darkwave formací. Ronny Moorings táhne tuto legendu již úctyhodných 25 let, a že mu energie rozhodně nedochází, nejlépe dokazuje vysoká kvalita desek, které s neztenčeným nadšením vydává i v současnosti na labelu Pandaimonium Records.



Das Ich

Klikněte pro zvětšení


Německé duo Stefan Ackermann a Bruno Kramm, alias Das Ich patří mezi zakladatele hnutí Neue Deutsche Todeskunst - Nového německého umění smrti. Milovníci nekompromisních beatů a temných textů v němčině jistě již netrpělivě vyhlížejí vydání nového alba "Kannibale", které se plánuje na konec letošního roku.



Mesh

Klikněte pro zvětšení


Mezi další hvězdy Independent festu patří i synth/rock/popová dvojice Mesh z anglického Bristolu. Formace funguje od roku 1992 a kromě velkého množství desek produkuje i zajímavé remixy, které jsou mezi hudebními kolegy poměrně vysoko ceněny.



Emilie Autumn

Klikněte pro zvětšení


Houslistka, básnířka, zpěvačka, skladatelka - to vše a mnohem víc je Emilie Autumn, zakladatelka žánru "Victoriandustrial", která je známá i pro své výpravné, teatrálně pojaté koncerty a image.



Skupinku hlavních hvězd polského festivalu bychom mohli uzavřít vynikajícími new wave/gothic rockery Frank The Baptist a vlajkovou lodí slovenského deathrocku, The Last Days of Jesus, ale ani zde by výčet nekončil. Varšavská hudební slavnost totiž nabízí i vystoupení takových kapel jako Psyche, Noisuf-X, Ashbury Heights, Agonised by Love, Akanoid, Soned Age, Gotika, nebo jediných českých vyslanců Alveréz Peréz.

K organizaci je zatím známo:

  • Lístky bychom měli mít za předprodejní cenu kolem 50 Euro (cca 1.200,-)
  • Cesta tam i zpátky vlakem (nevyplatí se pronajímat autobus, navíc hromadné slevy jsou značné) z Prahy, přes Pardubice, Olomouc, Ostravu až do Varšavy - (tam a zpět za 1063,- Kč, pokud se daji dohromady skupinky po šesti lidech / 1393,- pokud se šestice dohromady nedá a dotyčný má zákaznickou in kartu CD / 1604,- Kč pokud dotyčný kartu nemá a nebude si jí chtít před jízdou koupit)
  • Odjezd vlaku z Prahy, hl.n. v patek 17.10. v 10:06 EC 107 Praha, příjezd v 18:40 do Varsavy Centralnej (8.5 hodin primy vlak). Odjezd vlaku z Varšavy v ponděli 20.10. v 6.00 EC 103 Polonia + R 624 Vsacan, příjezd na hl. n. v 15:19 (9.2 hodiny s prestupem v Přerove). Druha možnost je ve Varšavě přespat ješte třetí noc a jet v 9:10 přímým EC Praha, příjezd v 18:00. To ovšem samozřejmě znamená další peníze za ubytování.
  • Spaní na 2 noci v dvoulůžkových pokojích v hotelu u klubu Progresja - (700,- Kč)
  • Celková cena pro jednoho je tedy v optimálním případě cca 3000,- Kč + złoté na MHD ve Varšave, jídlo a hlavně pití s sebou

Pro začátek potřebujeme znát počet velmi vážných zájemců, tak se hlašte ;).

Independent Festival 20008 - Project Pitchfork (D), London After Midnight (USA), Das Ich (D), Clan of Xymox (NL) a další...
17. - 19. 10. 2008 (17:00)
Polsko, Varšava, Klub Muzyczny Progresja (ul. Kaliskiego 15a)
Vstup: 170 Złotých (cca 1.200,- Kč)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

kdyz sezenu prachy tak snad pojedu :-)
[1] Ta cena je zatím fakt orientační, čekáme na vyjádření... ;-)
[2] ja vim ;-) rikam snad na ot budu mit :D
Aaaa jsem na vážkách... Nevím, nevím... Láká mě to. o.O
To je úžasná zpráva, že bude výprava na tento úžasný fest. Chtěla jsem tam, letět, ale jenom letenka by vyšla na 5.000,- . Ráda pojedu a už se moc těším.... :-)
Hmm... Lákavá akce, ale nedostanu se na ni... Tolik peněz fakt nemám... :sad:
Já taky ne, bohužel. Závidím všem co mohou jet....:sad:
tak penize jsou vyreseny ted jen jeslit je mam obetovat na festak nebo se jit konecne proadne oblict :-)
mno ja to budu vedet tak den dva predtim jestli jo nebo ne
poslušně hlásím že v počtu minimálně dvou ( možná čtyř ,ale ty jsou zatím nejistý) se moc rádi vetřeme. <br />akorát zvažujeme možnost jet jen na sobotu a neděli. <br />Jen zvažujem ještě možnost jet jen n sobotu a neděli. <br />A propos : je možné pak zajistit ubytko a lístky jen na tyhle dva dny nebo se musíme postarat v tomhle případě sami ? <br />do kdy je nutný se fix nahlásit ? díky .-)
siouxsie// ano dva asi zcela jistě.. ;-)
michal : <br />jé.. jako že jsme už teda tři i s Tebou ? <br /> :-) složitý počty po sobotním večeru :-)
Drazí zájemci o náš výlet do Varšavy na Independent Fest, pokud možno rozmýšlejte rychle, v pondělí budeme pravděpodobně potřebovat znát finální počet závazných zájemců kvůli bookuntí hotelů, abychom měli kde hlavy složit....tak jenom předpřipomínám, ještě se to objeví na webu ;-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.