Report z Prague Gothic Treffen Vol. 3

Tak máme za sebou třetí pokračování pražského setkání příznivců české gotické subkultury.
 


Autor: Ezechiel

Je sice pravda, že ještě máme dost reportážních restů (Castle Party, Subculture fest), na kterých pilně pracujeme, ale rozhodl jsem se začerstva zaznamenat své dojmy z této akce. Dnes ovšem nečekejte standardní objektivní report, neboť je jasné, že objektivně hodnotit akci, kterou jsme sami aktivně připravovali, vlastně dost dobře nejde. Toto tedy berte jako čistě můj (tedy jeden z mnoha) úhlů pohledu.

Zřejmě nikomu neušlo, že jsme pro konání třetího PGT vybrali vpravdě undergroundový klub Skutečnost. Pod tím pojmem si představte ďábelské bludiště ve sklepních prostorách, lahvové pivo chlazené v kádi s vodou a záchod o patro výš, v recepci hotelu. Právě posledně jmenovaná věc sice byla pro někoho trochu překvapující, na druhou stranu mělo to své výhody - k disposici tak byly jedny z nejčistších a nejpříjemnějších klubových záchodků v celé Praze. Všechno zlé je zkrátka pro něco dobré. Trochu jsme se obávali, jestli jsme to s tím undergroundem trochu nepřehnali (ostatně i Nephilim po vstupu do klubu reagoval "jako říkal, jsi, že je to "underoš", ale TOHLE jsem nečekal"), ale i když bylo z davu občas slyšet pár negativních reakcí, řekl bych, že většina návštěvníků neměla s klubem problém. Ostatně, myslet si, že v londýnském Batcave bylo před 25 lety čerstvě vymalováno a na stěnách se blýskaly kachlíčky, by bylo asi také trochu naivní. Trochu divočejší to bylo jen v zákulisí, kde se sklepní labyrint vinul skrze hromadu odložených krámů a všudypřítomný prach. Nicméně po několika razantních úpravách se podařilo alespoň jednu místnost v rámci možností zkulturnit pro potřeby našeho speciálního hosta, L'ahkou Múzu.

Po natahání dodatečných světel, aparátů a rozbalení stánku s merchem byl kolem sedmé čas otevřít brány pekelné. Ozbrojený Silver s neozbrojeným Krysákem (kterým patří naše díky za obětavé vybírání vstupného) zaujali svá místa u vstupu a mohlo se začít. Během necelých dvou hodin se klub příjemně zaplnil více než stovkou návštěvníků, která se rozmístila částečně k baru, před pódium, a do projekční místnosti s naším stánkem, kde se daly sehnat i lístky do tomboly. A že bylo co vyhrát! Lístky na Night Side, Moonlight Mayhem, Gothic Masquearade, koncert Bella Donny, slevy do Nosferatu, CDčka Hieros Gamos, Novus UK a Lluther. Pro nevýherce pak byly připraveny ceny útěchy v podobě plakátů Crüxshadows (které mám u sebe, takže zájemci - dejte vědět).

Přeskočme však dvě hodinky povídání, popíjení a seznamování a přesuňme se v čase na devátou hodinu večerní. Je totiž ta pravá chvíle zasvětit červenozeleně nasvícené pódium darkwave rituálu nezaměnitelné L'ahké Múzy. Ačkoliv jeviště stojí vzhledem k hledišti poměrně vysoko, a strop místnosti je vyklenut do typického půlkruhu, už po několika prvních tónech bylo nutno uznat, že zvukař odvedl dobrou práci. Solidní zvuk v atmosférickém nasvícení a hrubém prostoru vytvářel neobvyklou směsku, které nebylo těžké podlehnout. Tomu přidávalo i nasazení celé kapely, ze které hudba jakoby sama tryskala. Pravdou zůstává, že tváře pod pódiem se střídaly, nicméně sál byl neustále slušně zaplněný pohupujícími se těly. Příjemnou výměnou energie vypadala potěšena i samotná kapela, takže si myslím, že i přes veškeré dílčí problémky a hektické úpravy před startem se koncert Múzy vydařil ke spokojenosti všech.

Poté ale nastal čas na Nephilimovu "Flashback hour", na kterou příznivě zareagovali jak návštěvníci akce, tak i členové L'ahké Múzy, kteří se bezprostředně zapojili do tanečního mumraje. A musím přiznat, že pětadvacet let starý Batcave top ten zafungoval v prostorách Skutečnosti tak, jak jsem předpokládal. A dobrá nálada vydržela i u vyhlašování vítězů tomboly, kterou nám vylosovala Gudrun z L'ahké Múzy. Zde suverénně vedli prozíravci, kteří to nenechali náhodě a zakoupili více losů (rekord, je, myslím, 15 losů na jednu osobu). I následující set měl v režii DJ Nephilim, který tahal ze svého kouzelného kufříku jednu pecku za druhou, na což pozitivně reagovali nejen černooděnci, ale i (pravděpodobně) místní figurka rozložité postavy. Ta už v průběhu večera oblažovala přítomné svým hrdelním rykem "JEDÉÉÉM" a "Chci vidět krev", a následně i přítomné dámy, ale naštěstí se to obešlo bez incidentu. Navíc po čase se chlapík (překřtěný na "Krustyho") sám zpacifikoval alkoholem, čehož (jak jsem se posléze dozvěděl) někteří podnikavci v závěru večera řádně využili.

A veselo bylo i v další části večera, kdy jsme spolu s Paesantem a Samem převzali Djské křesílko (pokud bychom chtěli být detailní, seděli jsme na basovém combu). Začalo to částečným tancem na pódiu, a pokračovalo reprízou neplánovaného striptýzu (jehož premiéru jste již mohli vidět v podání toho samého umělce na afterparty Zombiewalku), který se rozrostl i na další hráče, takže najednou byla stage plná polonahých lidí, včetně jedné slečny. Tam došlo k nějakým nedorozuměním a nepříjemnostem, do toho se začala množit upozornění na nutnost ztlumit zvuk, a navíc se nahoře na recepci řešily s Městskými strážníky případy lidí, kteří si dovolili sedět na zahrádce před hotelem - zkrátka divočina.

Neuvěřitelné však bylo, že i přesto klub neustále oplýval dostatkem tancechtivých lidí, kteří zvolna přešli od kytarovkám k indus-electru a zpět. A to i přesto, že někdy v půl páté ráno se samotnému zvukaři podařilo přetrhnout kabel k jedné z beden, takže se hrálo mono. Něco po půl šesté ranní však již požadavky na ukončení hudební produkce zesílily na neignorovatelnou míru a je tu tedy závěr - nezbývá než sbalit tu strašnou hromadu věcí, natahat do auta a odpoklonkovat se do nepříjemného šírání. A řeknu vám, v těch sedm ráno připomínaly místnosti klubu spíše dobové fotografie Drážďan po náletu - ostatně jako po každém pořádném mejdanu.

Jak tedy PGT3 shrnout? Z mého pohledu se jednalo o večírkovou smršť, a to doslova a do písmene. To znamená: super party, na které se holt objeví těch pár povinných skvrnek na kráse, které se na 12 hodin trvající akci zkrátka dají čekat. A jak se to líbilo vám? Dorazíte na PGT 4? My tam určitě budeme ;)!

Samozřejmě, že máme mraky fotografií, které se zanedlouho objeví v naší fotogalerii, ale prosíme o chvilku strpení, je toho dost a zpracovává se to pomalu. Díky.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Akce byla perfektní, hlavně suprový, vážně naprosto skvělý placky!!!!! Mám z nich hroznou radost :-P Podařilo se mi dokonce nezabít se na těch vražednejch schodech, což je u mě vážně výkon, protože jsem schopná natáhnout se i na rovině :-D :-D Super lidi, super hudba, super atmosféra, super pití a tak vůbec 8-)<br /><br /> Ale jednu výtku mám - ta hudba vůbec nebyla slyšet tam dozadu, takže jsem málem přišla o Siouxsii a All Gone Dead, což mi fakt vadilo :-(
Jako plackofil bych si ráda zakoupila novou sadičku, koho mám otravovat, abych dosáhla svého? :-D
Aaa tak už vím kdo byl ten neysmpatický pán v tom červeném tričku :D <br />Přežili jsme schody, schody přežili nás, není o čem debatovat příští rok se objevíme znova. ;-)
Party byla uzasna. Moje ceska prvni, takze trocha strachu jak to bude vypadat, ale ... libila se mi. Vic nez dost :-)<br />Pristi rok se uvidime. A i na Night Side se uvidime a vubec...mozna i driv :-D<br /><br />Btw. Má to čtyři nohy, ocas a mňouká to - co je to?<br />Zmutovaná oliheň? Kočka? Ja nevim, dle mne je to jasny - Zmutovaná oliheň :D
V promítacím sále mohlo být víc stolků, ae jinak se mi líbilo!!! ;-) Příští rok určitě dorazim, snad pobudu déle, než letos...<br />Kde že se mam hlásit o plakát Crüxshadows ??? :-) :-P
Tak ja si tedy..jak to řici...no užila..."schody" mě z míry nevyvedly... zachod mooc čiistej..jen mě spíš trošku dostala ta vařici voda....více takových akcí :-)....na 4 nebudu chybět :-) :-D
Ahoj!Tiež chcem poďakovať za ústretový prístup organizátorov a zvukára Martina! Výsledok dopadol nad očakávanie dobre a spolu s Vami sa podarilo vytvoriť dobrú atmosféru!Teraz sa už čakáme na fotky z galérie a nezostáva nič iné,len sa tešiť na ďaľšie akcie z dielne Sanctuary teamu !
Ach jo, ja taky propasnu vsechno. Snad na pgt 4 mi to vyjde :-)
Super akce a trefne napsany report....Ten Krusty byl fakt silenej :D takova komicka situace ten uprk na metro.....Jinak apeluji na Dona Pezina at si pospisi s fotkama, jsem na ne zvedava =]] ;-)
a kdo ten nepříjemný pán tedy byl?
Ano, kdo byl ten odpuzující tvor,který nás chtěl obštastnit? :-D Jinak naprosto fenomenální prostory, oblíbená kapela, prima přátelé - co si více přát?........ bavila jsem se do roztrhání těla až z toho mam rýmu :-D SUPER! TAK PŘÍŠTĚ!!!
Tak akce to byla fakt skvělá a prostředí naprosto ultimátní 8-) :-D, jen mě mrzí, že jsem prošvihla začátek :-( Jo a ten "Krusty" byl fakt hustej :-D...uvidíme...třeba se dostaví i na PGT4 ;-) :-D
Prostory naprosto uzasny , super lidi, super atmosfra. az budu mit zpracovany fotky hodim link jako vzdy :-)
joo fajn akce... popil sem, pokecal sem, zatrsal si... akce splnila me ocekavani... 8-) jinak velka pochvala za vyber prostor... maximalni styl... i par chybek by se naslo... napr. ten striptyz sem trochu nechapal... :-) a ty hocico mi samozrejme nikdo nezahral :P ale jinak vazne fajn... 8-)
Morticio, já jsem tam taky parádně nastydla... a nějak netuším, proč mě to ráno po akci tak příšerně bolela noha? Skoro jsem kvůli tomu nemohla spát :-D :-D
Ten striptýz se mi náhodou povedl :-D
[16] jestli jsi byl ten chlapik v tech strasnych sepranych vytahanych slipech tak nepovedl :-D ale akce skvostna prostory bajecne muza vynikajici spolecnost skvela a organizace genialni fotky poslu pozdeji s kamoskou jsme zaparili jak nikdy jen jsem to prehnala s temi drinky takze konec moc nevim ale uz aby byla pgt 4 nemuzu se dockat 8-)
[17]heretici tam byli dva, ale je úplně fuk který z nich to byl, spíš mi šlo o Baldura:D
Huaa, trosku zaspavam s fotkama za coz se omlouvam, ale nastaly problemy technickyho razu..ale resim to, do patku budou!!
Jo a jeste info k plackam - spousta jich zbylo, takze pokud mate zajem, taktez do konce tydne se tu objevi katalog jak vsech 20 novejch plackodesignu, tak hlavne Dark Music a Transylvansky trika, ktery si klasicky budete moct objednat na dobirku nebo vam je proste predame na nejblizsi akci;-) ciao
[19] Jaky problemy technickyho razu? :-D no to mi vysvetli
Akce byla naprosto skvela, hlavne ocenuji vyber prostor a vytribeny vkus panu Dju. V ramci alkoholovych alotrii se mi povedlo tam nekde ztratit telefon. Jestli ho nekdo nasel necht se prosim ozve. Dodam tucnou odmenu!
[22] telefon nenalezen a to jsme to tam uklizeli tri hodiny
Super akce, škoda, že jsem tam moc lidí neznala a nejsem zrovna seznamovací typ... ale tak jako naprostou náhodou jsem tam potkala člověka, kterýho sjem neviděla strašnou dobu, tak jsme aspoň pokecaly XD <br />Už se moc těším na fotky, ty co jsem dělala já jsou bohužel dost úzce orientovaný jen na tu skupinku lidí se kterejma jsem přišla a na L´ahkou múzu, která vypadala fantasticky...
www.imperials.zabukem.cz/GP/index.html fotky z akce ;-) ;-) ;-)
Já bych chtěl rovněž poděkovat všem zúčastněným, zejména návštěvníkům, kteří byli v pohodě, L'ahké Múze, zvukařovi Martinovi a rozhodně i klubu Skutečnost, který má bohužel kvůli PGT3 problémy s hotelem, který jim pronajímá prostory, takže není jisté, jak to tam s parties a koncerty bude dál a to by byla vážně škoda... :-( <br /><br />[5] Plakáty Cruxshadows mám u sebe já, takže buď setkání někde ve městě, nebo na nějaké akci, to můžeme vyřešit kdyžtak mailem :-(
Zde jsou k nalezení fotky z PGT 08 <br />**http://varial-artworks.com/fotky/?dir=/PGT%2008**
V galerii u nas uz je taky nekolik fotek, jeste dodam svoje z vystoupeni Muzy
[4]jO BYLO TO TAM MOC FAJNOVÉ, UŽ SE TĚŠÍM NA FOTKY, TO BUDE SÍLA :D, jinak doufám, že co nevidět se tu zjevíš, musíme zas něch spáchat :D, nějaký útoky na heterouše :D
Moje fotky z Prague Gothic Treffenu 3 jsou jiz na http://mi.rage.cz/2008/Prague_Gothic_Treffen3-Skutecnost-9.8.2008/
Jsem ráda, že sem vás mohla poznat, lidičky. Tak zase příště. Od neděle už budu pražačka.
Pokud jde o ten závěr s "Krustym" U toho jsem byl přítomen...ta blíže nespecifikovatelná tekutina chrstnutá do obličeje docela bodla :-D Jinak akce moc fajn, akorát jsem nepokecal s tolika lidmi, s kolika bych rád, nebyl na to jednoduše čas :-)
Dobře jsme se tam ožrali:-))).
To teda. A taky trošku poblili ale to neva. :-)
Já jsem neblila, jenom vytuhla v backstage... ale příště nebudu asi tolik lejt.
Tak ja se zatim loučim, nebudu mít teď chvíli u sebe internet, protože právě teď v tuhle hodinu a v tuhle minutu se stěhuju. Jenomže mě krachlo bydlení v Praze, proto budu zatim do prace dojíždět. Doufam, že do max. do 3 tejdnů něco seženu.<br />Ale na další akci určitě budu. Už se těšim. Vožerem se, ale s mírou. :-P
Povedená akce (tedy kam mi mé vzpomínky sahají).<br /><br />Mef: kde mi se neožerem?! :D
Jinak nějaká dodatečná fota z PGT jsou k vidění i na www.cavern.cz, díky :-)
Jak si tak pročítám tenhle report, tak je mi vážně líto, že jsem se nemohl dostavit... :-(
zde jsou další fota: http://www.skutecnost.cz/lang-cs/fotogalerie/38.html
[40]AHoj ,tie fotky fain ! AK sa ozves na nas e-mail,rada by som poprosila o 4 kusky v povodnej velkosti (upresnim) !

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.