Houslový darkwave battle v pražském Rock Café

Někteří z vás ještě nestačili pořádně vybalit po Castle party, a už aby se chystali na další akci...
 


Tentokráte nás čeká koncert amerických The Crüxshadows, kteří (podpořeni pražskými Tear) zahrají ve středu 30. července v klubu Rock Café.

The Crüxshadows - darkwave špička míří do Čech

Neexistuje mnoho kapel, které by měly na darkwave scéně takové jméno jako floridští The Crüxshadows. Formace soustředěná kolem charismatického zpěváka Roguea vydala za více než patnáct let své existence celkem sedm oficiálních alb, a odehrála nespočet koncertů v třiceti zemích světa. Koncertní prkna sdíleli s takovými velikány, jako jsou The Cure, Bjork, Placebo, Sisters of Mercy, Skinny Puppy, VNV Nation, Clan of Xymox, Tool, The Jesus & Mary Chain, 69 Eyes, Covenant, Project Pitchfork, a další a další.

Nápaditý mix gothic rockové nálady, jemného zvuku elektrických houslí, silných (až popových) melodií a výbušných tanečních rytmů si před lety našel cestu i do "velkých" hitparád, kde se udržel dodnes. Nejlepším dokladem je úspěch singlů "Sophia" a "Birthday" z loňské desky "DreamCypher", které téměř po celý rok okupovaly špici americké "U.S. Hot 100 Singles Sales". To mohlo být kapele alespoň částečnou útěchou v dobách krize, která přišla koncem roku 2007.

Tou dobou opustila sestavu The Crüxshadows celá polovina členů - houslistka Rachel McDonnell se rozhodla vdát a pověsit hudbu na hřebík, a ze stejného důvodu odešel i kytarista George Bikos s tanečnicí Sarah Poulos, kteří se vzali jen o několik týdnů později. Svatební horečka zasáhla i frontmana Roguea, který pojmul v prosinci minulého roku za manželku tanečnici Jessicu Lackey. Na rozdíl od výše zmiňovaných párů však tito novomanželé The Crüxshadows rozhodně opustit nehodlají. Hned po líbánkách se totiž tahounský tandem opět vrhnul do práce a výsledkem je vydání nového singlu "Immortal" a opětovný návrat na pódia s "Immortal World Tour 2008".

V rámci tohoto turné zavítá ve středu 30. července 2008 kapela i do pražského Rock Café, kde uvidíme nejen zbytky původní sestavy (Rogue - zpěv, Jessica Lackey - tanec, Pyromantic - klávesy, vokál), ale i nové členy The Crüxshadows. Těmi jsou kytaristka Valerie Gentile, hned dva houslisté David Wood a Johanna Moresco, a v neposlední řadě tanečnice Sarah Kilgore. Právě šťavnatá pohybová choreografie v podání dvou sexy tanečnic v kombinaci s vynikajícím pěveckým projevem frontmana Rogua a smrští energie dělají z vystoupení The Crüxshadows zážitek, na který nejen ortodoxní "dark wavers" vzpomínají ještě měsíce poté.

 

 

 

The Crüxshadows - Birthday (live at Bejing)


Tear - naděje české electrorockové scény

Před americkými hosty vystoupí zavedená pražská formace Tear. Ta urazila od svého založení roku 2003 pořádný kus cesty a má velký potenciál stát se jednou ze stálic české scény. Živá prezentace Zdenka (zpěv, samply), Anežky (housle), Adama (basa) a Alexe (bicí), představující svižný elektro/rock, okořeněný výlety k hranicím gothic rocku, je koncert od koncertu lepší. Ne nadarmo tak byli Tear vysláni i na letošní ročník největšího gothic festivalu na světě Wave Gotik Treffen, aby reprezentovali českou scénu.

Vzhledem k přetrvávající policejní hodině v klubu Rock Café a novému 90 minutovému setu The Crüxshadows začíná akce koncertem Tear již od 19:00. Fotky z minulých vystoupení naleznete na http://mi.rage.cz.

The Crüxshadows (US), Tear (CZ)
30. července 2008, 19:00 (!)
Praha, Rock Café (Národní 116/20)
Vstup: 250,- Kč

 

 

 

 

Klikněte pro zvětšení

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

jupiii tesim se, uz dva roky jsem je nevidela!!
Mno, jestli předvedou podobný "výkon", jako včera na CP, tak se radši netěš... :-?
[2] copak nejakej prusvih?
[3] Bylo to hrozně chcíplý a navíc s dost mizerným zvukem. Divnej koncert. I když je mám moc rád, tak jsem v půlce odešel... :-(
Já jsem asi divná, ale mně se líbili (to bude tím, že jsem houslofil). Zvuk teda fakt mohl být lepší, ale nějak jsem si v průběhu zvykla. A mají sympatického nového houslistu:-) 8-O
Rozhodne je to podivana, ktera se tady jen tak neuvidi, takze je dobry udelat si o tom vlastni obrazek a dorazit ;-) To plati zejmena pro priznivce spore oddeneho akrobatu :D
[4] hm tak snad v Praze budou ve forme...
[6] Nechtěl jsem nikoho od návštěvy RC odrazovat - sám taky půjdu a jsem přesvědčený, že v klubu to bude zase o něčem jiném.
No rozhodne se tam nestane, ze by se sekuritak vrhnul na zpivajiciho Rogua s domnenim, ze nekdo z publika se snazi dostat na stage a nepral se s nim :D:D Trapas takovyho rozmeru se na festacich nepotka tak casto :D
[9] Securitak se vrhnul na Rogua?..jejda to se ale opravdu nestava často:D<br />PS: Určitě dorazím :-)
haha, to je pravda, to bylo docela humorne. Taky se priznavam, ze me tenhle koncert nejak neoslovil, nicmene v RC verim v daleko lepsi vykon =]]
Uaaaa a ja tam nebudu:sad:
[12] Ses fakt desnej! :-)
Sic nemocná, ale určitě dorazím :-)<br />A přidávám se k těm, co se tak těší :-)
jezis ti teda musej castle party milovat!! mne stacilo to fiasko v roce 2006, uz tenkrat rogue rikal ze uz tam nikdy nepojedou...<br />no za zvuk nemuzou, rock cafe taky neni zadnej zazrak...a stejne se tesim! ;-)
Už se na ně tešim a určitě jedu!! ;-)
Mě se na CP líbili :-) Podruhý je ale vidět nemusim, jednou to stačilo. A to že jsem je na CP viděla celý, je výkon, normálně je neposloucham, maj nějaký divný texty s ještě divnějšim poselstvim.
Jel by ztra někdo z Brna ? Vzal bych dva lidi do auta a vrátili bychom se po půlnoci. icq 436274342 telefon 739 46 19 46
Nechcete dat fotky nekam na net?<br /><br />Az na ten zvuk super koncert...
[19] Fotky budou jako vždy v naší galerii jen co je zpracujeme a totéž platí i o reportu, prosíme o chvilku strpění ;-)
Na fotkach delam, ale vlezly mi do toho jeste jiny povinnosti a prednost ma nasazet tam zbytek fotek z Castle Party..ale cinim se jak je v mych silach ;-)
moooooooooooc fajne kulturni zazitek.
taktez se mi to libilo :-) zatim me ani jednou nezklamali... celkem bych si dal nasup v podobe dnesniho vystoupeni na sazave :-)
Fotoreport kompletni, hodne stesti pri hledani se na podiu:D
Uprimne se nekdy ptam sama sebe, nac ty tanecnice na tom podiu. Teda mimo toho doprovodneho hlasu...a jeste jedne veci, ktera me napada, ale sem se nehodi :D
**Tarake napsal/a:** >>Uprimne se nekdy ptam sama sebe, nac ty tanecnice na tom podiu. Teda mimo toho doprovodneho hlasu?a jeste jedne veci, ktera me napada, ale sem se nehodi :D<<<br /><br />***Jessica, ktera tancuje vpravo je nyni manzelkou zpevaka a zaroven managerem kapely. Je spoustu manageru, ktere se jen vezou s kapelou a jenom prudi. Jsem rad, ze tato alespon neco predvadi. Kdyby tam byla sama, vypadalo by to divne. Kdyz jsou dve, alespon je na co koukat, kdyz Rogue zpiva mezi lidmi nebo leze na konstrukci podia. Takze pro tebe mozna tanecnice na podiu nemaji zvlastni vyznam, ale pro mnohe jine ano. Nehlede na to, ze zpivaji backing vocals.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.