Electro Prague Fest rozvibruje hlavní město již podeváté

V sobotu 19. července 2008 hostí holešovický klub Cross čtveřici alternativně elektronických kapel z různých koutů Evropy, doplněnou o speciálního hosta až z dalekého Japonska.



Od poslední slavnosti odvrácené tváře elektroniky uplynulo již téměř půl roku a je tedy nejvyšší čas se k Electro Prague Festu vrátit. Na akci s pořadovým číslem devět se opět můžeme těšit na pět vynikajících kapel z Evropy i zámoří.

Jako první vystoupí italské těleso Babylonia , které potěší především příznivce electropopu. Čtveřice Max Demian (zpěv, skladba, programing), Rob Rox (synthetizéry), Livio (kytara, synthetizéry) a Mr. Pot (klávesy, piano) se dala v Milánu dohromady jako "Mail Art" již v průběhu devadesátých let, a díky několika hitům a častému koncertování předskakovala takovým hvězdám jako Client nebo Melotron. V roce 2006 se Babylonia upsala labelu Infacted a od té doby jejich sláva neustále roste...

Klikněte pro zvětšení
Babylonia (IT)


Druhým hostem Electro Prague Festu 9 je anglická trojčlenka Novus UK. Charismatická Sarahjane (zpěv, skladba) je na živo doplněna ještě dalšími kolegy (Agent Aconite - kytara a Agent Crimson - rozbruska), a výsledkem je tvrdší melodické elektro podpořené kytarovými stěnami. Pro výkon zpěvačky a celkový sound Novus UK si kapelu vybrali za předskok například Combichrist, The Crüxshadows, Attrition, Deviant UK a další slavná jména. A to už je svým způsobem záruka, že ani čeští diváci nebudou zklamáni.

Klikněte pro zvětšení
Novus UK (UK)


Přesně v polovině večera se na pódiu objeví Patrik Lev (zpěvy, programming, texty) a Radim Čáp (synthetizéry, programming), aby pod společnou hlavičkou Depressive Disorder vystoupili po delší době opět v Praze. Brněnské duo nedávno oslavilo pět let své existence a vydalo u této příležitosti i nové promo CD "Five Years of a Lifetime". Čím dál častěji se také proslýchají zvěsti o pilné práci na nové plnohodnotné desce. Vše tedy nasvědčuje tomu, že Depressive Disorder rozhodně neusnuli na vavřínech a s neztenčenou energií se vrhají vstříc další pětiletce. A to je třeba vidět živě.

Klikněte pro zvětšení
Depressive Disorder (CZ)


Předposlední místo v lineupu EPF patří našim západním sousedům, projektu Amnistia z Lipska. Stefan (hudba, texty), Tino (zpěvy, texty, hudba) a Jan (mix) produkují tvrdší electro se zkresleným vokálem, které v sobě nezapře inspiraci spolky jako Skinny Puppy, Front Line Assembly, nebo Leather Strip. Pokud máte tyto formace rádi a už dlouho jste nenavštívili žádný koncert v podobném duchu, mohlo by vystoupení Amnistie oblažit vaší černou electro duši, a třeba vás i stimulovat k zakoupení čerstvé třináctipísňové novinky "Blackguard", která vyšla 18. dubna.

Klikněte pro zvětšení
Amnistia (DE)


Až ze země vycházejícího slunce přijela sladká tečka za dramaturgií Electro Prague Festivalu Vol. 9 - japonští Psydoll. Ti kombinují industrial s punkem, sci-fi a typickou japonskou melodikou, čímž vytvářejí pro Evropana zcela nezvyklý souzvuk, který však na první poslech zaujme. Trojice Psydoll pod vedením cyberfrontwoman (mimochodem aktivní v manga průmyslu) má pověst energetické nálože a ohlasy z celého světa to jenom potvrzují. Strhující show Nekoi (zpěv, klávesy), Ucchiho (kytara) a perkusionisty Lovelesse (vybaveného navíc ruským hudebním bezdotykovým nástrojem těremin) tak bude opravdovým zlatým hřebem devátého Electro Prague Festivalu.

Klikněte pro zvětšení
Psydoll (JAP)


A pokud nebudete mít dost ani po kybernetickém diktátu, DJové z polské Mord =X= Fabrik z vás milerádi vymlátí poslední zbytky energie stylovou afterparty.

Samotná akce startuje úderem osmé hodiny večerní, příjemná zahrádka u klubu Cross (100 metrů od stanice metra a vlaku Holešovické nádraží) však zve k posezení a občerstvení již od odpoledních hodin. Vstupenky na akci si můžete pořídit v exkluzivním předprodeji u nás na CZ Sanctuary za rozumných 150,- Kč, na místě pak o 50,- Kč dráž. Objednávat můžete prostřednictvím našeho formuláře.

Nenechte si ujít nejlepší živou electro akci prázdnin!

Electro Prague Fest Vol. 9 - Babylonia (IT), Novus UK (UK), Depressive Disorder (CZ), Amnistia (DE), Psydoll (JAP) + afterparty by Mord =X= Fabrik DJ's
19. července 2008, 20:00
Praha, Cross club (Plynarni 1096/23)
Vstup: 150 ,- Kč předprodej / 200,- Kč na místě



Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Už se těším x) psydoll zní fakt dobře!<br /> :-)
Jsem tam... sice to není to, co by mi přímo sedlo, ale myslím si, že něco by mě oslovit mohlo (třeba o Depressive Disorder jsem slyšela, že ujdou).
[2] Kaj se, hříšnice!!!!
Budu tam ,mám to nedaleko :-)..(podle mne je vlastně všechno nedaleko :-)) :-D
[3] Je možné, že jsem je už slyšela (dokonce je to nejspíš i velmi pravděpodobné), ale nějak si na ně momentálně nevzpomenu. Ono se to v těch kvantech hudby, co poslouchám, snadno utopí... zvláště, když si člověk vypaluje mozek martial industrialem, noisem a power electronics:-). Ale jestli je fakt neznám, tak se samozřejmě kaju. Bude nějakej trest za mou neznalost?
Turmawen nečekaně přiletí :-)
Hej, Lucy:-)
Kolik že stojí lístek neboli vlez?:D :-D
skus si clanek poradne precist az do konce a kdyz to nepomuze tak to skus znovu :-D urcite na to prijdes ;-)
Na radiu Wave (www.wave.cz nebo 100,7 FM v Praze a okoli) jeste stihnete porad Darkwave s pozvankou na EPF9, momentalne hrajou Psydoll...
Fotky z EPF9: http://mi.rage.cz/2008/EPF9-Cross_club-19.7.2008/<br /><br />Jinak dekuju vsem co prisli, kapelam se to moc libilo a radi prijedou nekdy znovu.
U nas v galerii uz taky ka prohlidnuti :-)
Pro pametniky jsem vcera po roce dal na web dalsi fotky z EPF7 s Angelspit a The Royal Dead: http://mi.rage.cz/2007/EPF7-Cross_club-21.7.2007-by_kamisob/

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.