XVII. ročník Wave Gotik Treffen se blíží!

Již sedmnácté pokračování Wave Gotik Treffen, největší akce svého druhu, přiláká fanoušky temné hudby z celého světa.


Zdroj: Official Website Wave-Gotik-Treffen Leipzig

**Historie**

Od prvního ročníku Wave Gotik Treffen uběhlo již sedmnáct let a tento festival se od poměrně malé akce v roce 1991 rozrostl v největší mezinárodní gothic událost této planety, která postupně hostila snad všechna hudební jména, která na scéně něco znamenala. Setkání lidí z celého světa s podobnými zájmy na čtyři dny kolem svatodušních svátků letnic zcela pohltí německé Lipsko i letos.



**Wave Gotik Treffen**

Na šestnácti pódiích rozmístěných po celém městě vystoupí více než 150 kapel, umělců a projektů. Slyšet tak můžete vše od synthpopu přes gothic a death rock, až k ebm a industrialu. Dramaturgie Wave Gotik Treffen se však nevyhýbá ani středověké hudbě, neofolku, nebo i metalovějším odnožím gothic hudby, a tak si na své přijde opravdu každý. Specifická jsou i koncertní místa a kluby, které zahrnují mimo jiné starobylé sklepení Moritzbastei, hrobku Völkerschlachtdenkmal (jedinečný monument padlých v bitvě roku 1813), a ohromnou tovární halu.

Čtyřdenní slavnost však nabízí mnohem víc, než jen výběr té nejlepší současné gothic hudby - k disposici je středověká vesnička s trhem, místa s autorským čtením a projekcemi filmů a zapomenout nemůžeme ani na výstavní komplex AGRA, který se po dobu festivalu promění v největší gotické tržiště na světě.

Po dobu uplynulých šestnácti ročníků byli obyvatelé Lipska k festivalovým návštěvníkům vždy přátelští a i letos je rádi přivítají. Nejúžasnější na celém Wave Gotik Treffen je unikátní atmosféra. Více než 20 000 goths z celého světa se pokojně a s nadšením pravidelně vrací na Wave Gotik Treffen jako domů.



**Lístek**

Vstupenku na sedmnáctý Wave Gotik Treffen si můžete zakoupit od konce března za speciální předprodejní cenu 58 Euro (cca 1.500,- Kč). V ceně lístku, který si můžete objednat zde máte:

Vstup na všechna místa a akce sedmnáctého Wave Gotik Treffen
Od poledne 9. května do poledne 13. května 2008 bezplatné využívání městské a příměstské hromadné dopravy v Lipsku (tramvaj, autobusy, kromě zvláštních linek), a to včetně noční linky 11 určené speciálně pro svoz návštěvníků WGT, čímž ušetříte další poplatky za dopravu

Pokud se rozhodnete přijet na Wave Gotik Treffen autem, musíte si za 15 Euro (cca 400,- Kč) pořídit též takzvanou "Parking Vignette", která vás opravňuje k parkování na pozemcích výstaviště AGRA, kde se nachází i kemp.

**Lístek "Obsorge"**

Prvních 9999 zájemců si může pořídit lístek "Obsorge" za zvýhodněnou cenu 21 Euro (cca 550,- Kč), který zahrnuje:

Místo pro táboření na pozemcích výstaviště AGRA
CDčko "Artists ath the 17th WGT"
Knížečku "Svatodušní hlasatel" - program WGT


Pozor: Vstup a používání tábořiště bez lístku "Obsorge" je zakázáno. "Obsorge" je platný pouze v kombinaci s platným lístkem na WGT.

Na viděnou na Wave Gotik Treffen!



**Wave Gotik Treffen XVII**
9. - 12. května 2008
Německo, Lipsko
Vstup: 58 Euro (cca 1.500,- Kč) předprodej ZDE

Prozatím potvrzené kapely: Amodali vs. Mother Destruction (GB) - Andrew King (GB) - Artifact (N) - Autumn (NL) - Bacio Di Tosca (D) - Battlelore (FIN) - Bloodsucking Zombies From Outer Space (A) - Blutengel (D) - Chamber & Orchester (D) - Christian Death (USA) - Christian Death 1334 (USA) - Collection D'arnell Andrea (F) - Corvus Corax (D) - Covenant (S) - Cyborg Attack (D) - Dandelion Wine (AUS) - Days Of Fate (D) - Dead Guitars (GB) - Der Fluch (D) - Deviant UK (GB) - Diablo Swing Orchestre (S) - Din(a)tod (D) - Dismal (I) - Elis (FL) - End Of Green (D) - Escape With Romeo (D) - F.O.D. (D) - Faun (D) - Fields Of The Nephilim (GB) - Fliehende Stürme (D) - Folkstone (I) - Götterdämmerung (NL) - Goja Moon Rockah (D) - Gothic Logic (J) - Gothika (J) - Greyhound (D) - In Mitra Medusa Inri (D) - Inertia (GB) - Ingrimm (D) - Jacquy Bitch (F) - Jäger 90 (D) - Jesus On Extasy (D) - Kivimetsän Druidi (FIN) - Kloq (GB) - Knifeladder (GB) - Lake Of Tears (S) - Lavantgarde (D) - London After Midnight (USA) - Lost Area (D) - Love's Labour's Lost (D) - Marsheaux (GR) - Mesh (GB) - Militant Cheerleaders On The Move (S) - Miss Construction (D) first gig - Morian (FIN) - Nachtmahr (A) - Naevus (GB) - Necessary Response (A) - Neuroticfish (D) The Last Waltz - New Days Delay (D) - Noblesse Oblige (D) - Northborne (N) - Nullvektor (D) - Onetwo (GB) - Onyx Eyes (D) - Other Day (D) - Pankow (I) - Paradise Lost (GB) - Persephone (D) - Portion Control (GB) - Postscriptum (N) - Prospective (D) - Psychic TV (GB/USA) - Reaper (D) - Rezurex (USA) - Saltatio Mortis (D) - Samsas Traum (A) - Santa Hates You (D) - Schallfaktor (D) - Secrets Of The Moon (D) - Sieben (GB) - Signal Aout 42 (B) - Sigue Sigue Sputnik (GB) - Solar Fake (D) - Spectra*Paris (I) - Spetsnaz (S) - Star Industry (B) - Steinkind (D) - Stellar Corpses (USA) - Stoneman (CH) - Straftanz (D) - Suicidal Romance (EST) - Tactical Sekt (USA) - Tarja (FIN) - The Beautiful Disease (D) - The Beauty Of Gemina (CH) - The Old Dead Tree (F) - The Other (D) - The Spook (D) - The Superheroines (USA) - The Veil (F) German premiere - Tiamat (S) - Tragic Black (USA) - Transit Poetry (D) - Tristania (N) - Trobar De Morte (E) - Unheilig (D) - Welle:Erdball (D) - Weltenbrand (FL) - Wolfenmond (D) - Xotox (D)


**Wave Gotik Treffen 2007 (Leipzig, Germany)**

A pokud si nejste jistí, zdali by vás to na Wave Gotik Treffen bavilo, můžete si přečíst náš **REPORT Z WGT 2007** či se podívat do naší **FOTOGALERIE**

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Bude nějaký hromadný odjezd na tuto akci? ?;-)
My jedeme nejspíš autem
Nenajdu sa u niekoho v aute 2 volne miesta ? ;-)
Ahoj, kde je prosím ten předprodej, o kterém se zmiňujete?
[4]http://www.wave-gotik-treffen.de/english/karten.php
Správná připomínka, díky, přidán link na předprodejovou adresu ;-)
Fíha, musela jsem kvuli tomu poslat z banky jednorázový platební příkaz do zahraničí, protože si účet ve valutách kvůli tomu zařizovat pro jedinou platbu nebudu....snad to dojde ;-)
tak tam by jsem moc rada jela nebude nejaka ceska vyprava jako jste delaly na castle party?
Já nevim, když mi dorazej lístky, tak pojedu s kamarádkou, a možná tak 2 lidi k sobě budu moct přibrat. O výpravě se ale ještě snad nediskutovalo.
[9] takze by jste mely misto v aute kdystak?
No redakce CzS se na WGT urcite chysta, takze bysme treba mohli uskutecnit myslenku "ceskeho stanoveho mestecka" jako na CP ;-)
Každopádně já jsem pro.
Sirael: No 2 určitě. Když mi z Dojčlandu dorazej lístky s parkovačkou ;-)
Taq mi dorazili ty lístky, kde jsou ty dva odvážlivci, co chtěj s námi jet?:-)
[14] Hele, a nejedete náhodou až v sobotu? :-) Já nemůžu jet v pátek, tak než sednu na vlak, chci předběžně zkusit všechny ostatní varianty :-D
thoamne...ce uratzi soont..

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.