Nové desky hodné pozornosti

Stručný přehled nových desek pro první kvartál nového roku...


Zdroj: internet
Vyčmuchali: Pavel Zelinka a Ezechiel
Sepsal: Ezechiel


**Persephone - Letters To A Stranger (Curzwehyl/Rough Trade) 2. listopad 2007**

Před začátkem výpisu desek, které vyjdou v tomto roce, nemůžeme minout zatím poslední desku neoklasicko/ambientního projektu Persephone "Letters To a Stranger". Novinka představuje podmanivou hudbu Martina Hofertse v kombinaci s něhou, melancholií a sílou zpěvu Sonjy Kraushofer. Na albu spolupracoval mimo jiné Filharmonický komorní orchestr města Wernigerode, mixu se zhostil John. A. Rivers (Dead Can Dance) a booklet je z dílny Mistra Joachima Luetkeho. Perspephone navíc budeme mít možnost slyšet živě v Praze 25. ledna 2008.





**Diary of Dreams - Nekrolog 43 (Metropolis Records) 6. listopad 2007**

Nezmínit nemůžeme ani desku "Nekrolog 43" darkwave stálice Diary of Dreams kolem Adriana Hatese. Novinka, se kterou se DoD vítězně vrací na scénu po třech letech mlčení, obsahuje stylově 13 nových tracků. Těšit se opět můžeme na ojedinělý mix gothic rocku, ebm, rocku a electroniky, to vše spojeno hypnotickým hlasovým projevem pana Hatese.




**L'ame Immortelle - Namenlos (Trisol) 25. prosinec 2007**

Chybou by bylo přehlédnout i nové 2 CD asi nejslavnější současné rakouské darkwave formace L'ame Immortelle, ve které můžeme také slyšet Sonju Kraushofer. Album "Namenlos" je považováno za dosavadní vrchol jejich tvorby, které v sobě míchá to nejlepší z nejúspěšnějšího alba "Dann Habe Ich Umsonst Gelebt", do kterého jen ve správném poměru přidala kapela syrové gothic rockové prvky a tvrdší elektroniku. DvojCD je navíc dodáváno v pěkné tvrdé krabičce s 20stránkovým barevným bookletem.




**Neon Cage Experiment - Materials And Methods (Vendetta Music) 15. leden 2008**

Počátky Neon Cage Experiment se táhnou až k projektu Axonal Warfare, ve kterém se Nico R. a Bruno L. dali roku 1993 dohromady. Po deseti letech působení po různých projektech pod různými jmény konečně vzniká projekt NCE, silně ovlivněný kapelami jako Front Line Assembly, Skinny Puppy, nebo Numb. V pořadí již druhé album "Materials And Methods" spatří světlo světa 15. ledna 2008 na labelu Vendeta.




**The Deadfly Ensemble - A Seed Catalog For Extinct Annuals (Trisol) 18. ledna 2008**

Sólový projekt Lucase Lanthiera (zpěváka Cinema Strange) je příznivci osobité a v jistém smyslu "art" tvorby hodnocen velmi vysoko. A ani druhé album "A Seed Catalog For Extinct Annuals" by v tomto ohledu nemělo zklamat - hovoří se o žánrovém rozptylu mezi tvorbu Current 93 a Virgin Prunes. Tématicky se nový počin točí kolem hudebních příběhů o pokřivených finančních talentech, žíznivých duchách, troskách lodí, královnách pirátů a dalších charakterů. Uslyšíte cello, kytary, basu, myriádu perkusí a námořnické sbory zpívající o svých osobních prohrách a vítězstvích.




**London After Mignight - Oddities, Psycho Magnet, Selected Scenes From The End Of The World (Metropolis Records) 22. leden 2008**

Představovat kapelu London After Midnight Seana Brennena, která je považovaná za jednu z nejsilnějších formací tzv. "druhé vlny gothic rocku" 90. let asi není nějak zvlášť třeba. Možná i proto se label Metropolis records po vydání nové desky "Violent Acts of Beauty" v říjnu 2007 rozhodl nadělit fanouškům LAM netradiční dárek v podobě nového vydání remasterovaných alb. Od 22. ledna tedy můžete opět sehnat dnes již klasické desky "Selected Scenes from the End of the World" (1992), "Psycho Magnet" (1995) a "Oddities" (1998).




**Mindless Self Indulgence - You'll Rebel To Anything (Expanded & Remastered) (Metropolis rec.) 22. leden 2008**

Další reedicí je "You'll Rebel To Anything" od psychopatů Mindless Self Indulgence,. Album vychází znovu v remasterované edici rozšířené o čtyři další tracky.




**XP8 - The Art of Revenge (Infacted Records) 25. leden 2008**

Po třech letech se vrací ebm úderka XP8 s druhou deskou "The Art of Revenge".




**State of the Union - Evol Love Industry (Infacted Records) 25. leden 2008**

Label Infacted records zvolil 25. leden i za den vydání nové desky electro/futurepopové formace State of the Union, které by mělo potěšit srdce nejednoho "depešáka"...




**Die Form - Bach Project (Trisol/Metropolis rec.) 25. leden 2008**

Prastará francouzská legenda industrialu Die Form, která funguje již od roku 1977, vždy míchala dohromady hudbu, fotografii, performanci a experimentální kinematografii. Roku 2007 byl soubor požádán o účast na Bach festu (výroční festival k poctě Johana Sebastiana Bacha). Zde vystoupily kapely, které přearanžovaly tvorbu tohoto klasika (nechyběla jména jako Laibach, VNV Nation, Hz, Covenant apod.), a výkon Die Form zde byl natolik strhující, že si zasloužil zachycení a vydání na samostatném CD. Příznivci tvorby J. S. Bacha, a elektronicko/industriální hudby prodchnuté podivným erotickým nábojem si tak jistě přijdou na své.




**Clan Of Xymox - Visible DVD (Pandaimonium rec.) přelom leden/únor 2008**

První DVDčko nizozemské klasiky Clan of Xymox již brzy spatří světlo světa. Těšit se můžete hned na dva nosiče, z nichž jeden bude zasvěcen čistě osmadvaceti (!) hudebním klipům, které kapela natočila. Na druhém DVD naleznete záznamy z koncertů, interview s Ronem a několik vtipných backstage scén. Bohužel zatím známo přesné datum vydání.




**UnterART- Memento (Out Of Line) 1. únor 2008**

Nekonvenční a nelehce zařaditelná formace, která v sobě míchá prvky tvrdého elektra, industrialu, a temnějšího synthpopu vydává album plné kontrastních nálad a emocí, které mezi fanoušky budí nutnost tento styl nějak pojmenovat. "Industrial pop"?, "melodické dark electro"? Rozhodněte sami...




**Hanzel und Gretyl - 2012: Zwanzig Zwölf (Metropolis rec.) 5. únor 2008**

Píše se 21. prosinec 2012 a Země prožila jednu z největších katastrof, která vedla téměř k vyhubení lidstva. Část těch, která přežila, se shlukla v mexickém Chicen Itza, aby se zúčastnila posledního festivalu na světě, Oktotenfest 2012. Jako hlavní hvězda vystupuje formace Hanzel und Gretyl, která v rámci setu promění chrám Quetzalcoatl v záchranou vesmírnou lodí ústřední dvojice, čímž začíná nekonečný intergalaktický mejdan. Takto vypadá nový koncept desky "2012: Zwanzig Zwölf" industrial rock/coldwave úchyláků Hanzel a Gretyl. Zajímavé, že?




**Mirabilis - Sub Rosa (Projekt Records) 12. únor 2008**

Neoklasicko/ethereal projekt Dru Allen z This Ascension a Summer Bowman z the Machine in the Garden vzniknul roku 2001, kdy začal produkovat jemnou melodickou hudbu postavenou především na vokálech. Tvorba Mirabilis si vypůjčila elementy z darkwave, gothic a ethereal žánrů a klade je na podklad moderní klasické hudby. Druhé regulérní album "Sub Rosa" vyjde u labelu Projekt 12. února 2008.




**KMFDM - Brimborium (Metropolis Records) 19. únor 2008**

Po celém světě cenění hudební alchymisté KMFDM vydali po 24 letech působení své první čistě remixové album. Drtivá většina z 13 tracků o celkové stopáži 73 minut je zasvěcena remixům z nové desky "Tohuvabohu" (2007). O předělávky se postarala kapela sama za pomoci jmen jako Combichrist, 16 Volt, Angelspit, Die Krupps, Velox Music, a dalších.




**Bauhaus - Go Away White (Red Eye) 4. březen 2008**

Jak už jsme vás informovali zde, po 25 letech vyjde nová deska žijící legendy Bauhaus. Devět zbrusu nových tracků s nezaměnitelným rukopisem sochařů gothic rocku, kteří dali život i hymně "Bela Lugosi's Dead" tak bude od 4. března k disposici (i přes iTunes). K desce není plánovaná žádná koncertní tour a její vydání je považováno za oficiální tečku v historii kapely. Za tímto rozhodnutím stojí blíže neurčený konflikt mezi členy kapely. Škoda...




**Attrition - All Mine Enemys Whispers (The Story of Mary Ann Cotton) (Projekt Records) 25. březen 2008**

Jen málokterá skupina prošla tolika hudebními styly jako angličtí Attrition. Ti začínají roku 1980 jako postpunková kapela, která ovšem brzy promítá do své tvorby čím dál více industriálních vlivů, až se dostává k experimentální elektronice. Současná hudební inkarnace Martina Bowese a Julie Niblock je poznamenána neproniknutelnou hmotou darkambientu. Na aktuální desce "All Mine Enemys Whispers (The Story of Mary Ann Cotton)", která je popisována jako "děsivá cesta do hlubin duše viktoriánského masového vraha prostřednictvím průkopníků dark ambientu" navíc spolupracovala dlouholetá fanynka Attrition, Emilie Autumn.




Samozřejmě to určitě nejsou všechny zajímavé desky, které se na toto období chystají, takže pokud nám nějaké utekly a vy o nich víte, podělte se do diskuse, díky ;).

CZ Sanctuary

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Na DVD Clan Of Xymox se určitě moc těším :-D Díky moc za informaci Bobas
Jeva... tak Llew je až na výjimky docela mimo aktualní dění... Ale už aspoň ví, že je na co se těšit.
no nic moc... az na ty Deadfly Ensemble, coz je asi to nejlepsi, co se v tehle dobe zrodilo... ale ja to CD mam uz od Vanoc, v pulce prosince se uz dalo normalne koupit, tak nechapu ten 18. leden..
[3] Hele, tak to je zvláštní, 18. leden uvádí jako datum vydání Trisol, maj ho i v Infrarot shopu...leda že by vyšlo v Americe dřív, což je klidně možný...
Vipadá to dobře není tady nic co by se mi protivilo :-) Ale na Persephone ? Letters To A Stranger se těším hodně.
[4]no nevim, ale kazdopadne ho prodavali uz behem evropskeho turne...:-)
[6]<br />Fakt už to máš?? právě sem si poslyntal klávesici... kdybys to hodil na download forum budu ti na dosmrti vděčný a upíšu ti svou duši! ;-)
ja taky 8-)!
[7]<br />[8]<br />no uz vam to tam visi..:-)
[9] dekujeme ;-)
Většina toho "industrialu" je spíš k smíchu a je to disko, Neon Cage Experiment v čele s State of the Union mi dost pobavily, tohle vydávat za industrial může fakt jen blázen.... Hanzel a Gretyl, taky potěšili, není to co bývalo a je to horší a horší, aby už byl ten rok 2012 :-P

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.