Čtvrtá edice Gothic Fusion se tentokrát roztáhne na dva dny

Pásmo temných koncertů, DJských setů a performancí proběhne tento pátek a sobotu.

Poslední víkend v červnu se v Praze koná Goth festival Gothic Fusion 4. Hrát se bude darkwave, post punk, deathrock, goth rock, minimal synth. DJ párty v režii DJ Ice (Das Funus, CZ), DJ Manuel (Young and Cold, DE) a DJ Valggrind (Das Funus, CZ) se bude prolínat s živými koncerty Alvaréz Peréz, Endlose Emotion a Prague Dead Souls. Krátce zahraje svůj nultý koncert Das Funus. Kapela zatím nekoncertuje, ale k příležitosti oslavy narozenin Pavla Cajthamla (Das Funus) a Elen Alvaréz (Alvaréz Peréz) zahraje 3 - 4 skladby.

Brněnští Alvaréz Peréz se na tuzemské temné scéně pohybují pětadvacet let a za tuhle dlouhou dobu si dávno našli vlastní osobitou tvář a stali se mezinárodně ostřílenou kapelou. Koncem minulého roku se trojice připomněla klipem k novému singlu „Když spíš“.

 


Alvaréz Peréz - Když spíš



Akvizice Young and Cold Records Endlose Emotion toho za sebou zatím příliš nemá, rozhodně je však příslibem minimal elektronické scény? Dvojice z německého Augsburgu minulý rok vydala první kazetu a určitě zatím neřekla poslední slovo.

 


Endlose Emotion - Mirage



Prague Dead Souls jsou zjevením tuzemské scény. Soubor zahraničních hudebníků dokáže songy Joy Division nejen zahrát, on dokáže přímo na pódium beze zbytku přenést atmosféru post-punkové legendy. O to větší škoda je, že na Gothic Fusion 4 kapela odehraje svůj poslední koncert.

 


Prague Dead Souls - Warsaw (live)


Projekt Das Funus se dosud představil na kompilaci „Dark Tunes from Czech and Slovak Caves“ a ze svým prozatímním materiálem se tento pohrobek darkwave kapely The Crypt představí v úplné premiéře.

 


Das Funus - Six Feet Under



 Akce bude mít tradičně i umělecky performativní rozměr. Ozvláštní ji vampíří latex performance Ex Inferi a post punk/ synth robotik show.

 Zvaní jsou nejen přátelé gratulantů, ale všichni milovníci melancholického a temného undergroundu.  Vstupné je 250kč / 10€ na oba dny.

Kompletní program:


29.6.2018 - DJ party - Illusion bar
22:00 - 5:00: DJ Ice (Das Funus, CZ), DJ Manuel (Young and Cold, DE), Latex show (Ex Inferi)

30.6.2018 - Klub FAMU
21:00 opening
22:00 - 22:45 Alvaréz Peréz (electro rock/darkwave, Brno CZ)
23:00 - 00:30 Prague Dead Souls (Joy Division revival band, Prague CZ)
00:30 - 00:50 tombola 1
01:00 - 01:45 Endlose Emotion (new wave/minimal synth, Augsburg DE)
02:00 - 02:15 Das Funus - mini ZERO - koncert (darkwave/synth pop, Prague CZ)
02:15 - 02:30 tombola 2
02:30 - 5:00 DJ party by DJ Ice (Das Funus) and post punk/ synth robotik show DJ Valggrind (Das Funus), tombola 3

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.