Das Funus roztančili svoje temné stíny v novém klipu

Pražská parta se připomíná.  

Das Funus o sobě dávají vědět novým klipem k songu "My Dark Shadows", který je venku už nějaký ten rok. Na důvod, proč jej kapela znovu oprášila a na poselství, které chtěla klipem fanouškům předat, jsme se přeptali zpěvačky a klávesačky Valggrind. "Píseň My Dark Shadows je jednou z našich nejstarších a je pro nás důležitá nejen historicky, ale cítíme, že její poselství je nadčasové. Rozhodli jsme se tedy natočit profesionální a umělecky laděný videoklip právě k ní."

V čem Valggrind vidí onu nadčasovost? "Celý příběh je vlastně o důležitosti setkání s citlivou a chápající blízkou osobou, která vám pomůže dostat se ze životních strastí už jen tím, že tu pro vás je. Není to jen prvoplánový zamilovaný příběh. Ta důležitá osoba, “váš strážný anděl“, která vás vytáhne na světlo z vašich vlastních temných stínů, může být i váš nejlepší kamarád/ka nebo jiná blízká osoba nebo třeba člen rodiny. Tahle píseň je jakýmsi poděkováním a uvědoměním si, že i v nejtemnějších stínech je přítomná naděje."

Podobné zpracování ani námět není na scéně úplně běžné, pátrali jsme tedy po dalších podrobnostech... "Pro realizaci videoklipu jsme oslovili taneční skupinu Freedom 4, která spojuje tanečníky se zdravotním omezením i zdravé tanečníky. Viděli jsme jedno z jejich vystoupení a velmi nás to oslovilo. Dostali jsme nápad natočit videoklip právě s nimi. V klipu tančí Leona Kubešová (profesionální tanečnice, pedagožka, vedoucí skupiny a tvůrkyně choreografie) a Ondřej Hohl (tanečník ve Freedom 4). Klip se točil v divadelním prostředí a díky tomu jsme si mohli pohrát s různými osvětlovacími triky a se stínohrou. V klipu se depresivní svět stínů pomalu proměňuje v naději a novou energii pro život. Pro nás je motorem hudba a umění. Jako kapela tak v klipu skrz naši hudbu pomyslně předáváme sílu dál nejen tančícímu páru, ale i divákům.

Videoklip začal vznikat těsně před propuknutím pandemie Covidu-19. Záběry se podařilo natočit ještě před vládními opatřeními. Pro natočení záběrů jsme oslovili Fuj Kluka, se kterým jsme spolupracovali již dřív. Během pandemie jsme museli řešit hlavně vlastní existenci a jak celou nastalou situaci ustát. Uteklo víc jak 1,5 roku pandemie a my jsme se mohli opět vrátit k původní činnosti. Oslovili jsme Victorii Parker, která video zeditovala a nastříhala do konečné podoby.

Teď se nám sice podařilo dotáhnout do konce tento videoklip, ale rozhodně nechceme usnout na vavřínech. Už pomalu plánujeme další videoklip a taky pracujeme na dokončení další studiové nahrávky,"
dodává Valggrind a i dle slov frontmana Ice se brzy můžeme těšit na další novinky z tábora Das Funus.

 


Das Funus - My Dark Shadows

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.