Macron production vás zve na oldschool ebm party Electrosmog

Dne 20. října 2007 naplní prostory kladenského klubu Deep Zone v Arménské ulici uším lahodící smog. Jaká hlomozící monstra se z něj vynoří?


Není toho málo - hned tři živé projekty, v čele s drážďanskými Heimstatt Yipotash, noisovými Greyhound z Greizu a stále diskutovanější českou úderkou Conamare Chaos.

**Conamare Chaos - nový objev české scény**

Pražská formace Conamare Chaos sice nefunguje na scéně nijak závratně dlouho, přesto mají oba její členové Jones (zpěv, hudba) a Doggie (hudba) bohaté hudební zkušenosti jako Djs. A právě na podstavci širokého hudebního rozhledu je vystaven electroindustriální masakr inspirovaný chmurnou vizí postapokalyptické budoucnosti, osmahnuté nukleárním výbuchem. Pokud jste tuto dvojici naživo ještě neslyšeli, máte na Electrosmogu ideální příležitost seznámit se s jejich tvorbou.

**Heimstatt Yipotash - electroindustriální masáž**

Již od konce devadesátých let působily na drážďanské noise scéně dva zajímavé projekty - tanečnější Heimstatt a minimalističtější Yipotash. 30. března 2001 se oba projekty setkaly na společném vystoupení v Chemnitz nazvaném "Heimstatt vs. Yipotash", které se stalo předzvěstí budoucí spolupráce. Ta začala od výměny rad, zkušeností a nápadů, přes vzájemné remixy, a skončila roku 2002 sjednocením obou projektů pod hlavičku "Heimstatt Yipotash". Na přelomu 2002/2003 spatřila světlo světa první společná deska "Fm Excess", kterou v průběhu let následovaly sestřičky "Storegga Effect" (2006) a "Perpetual Beta" (2007). Příznivci electroindustriálních beatů okořeněných mrazivými zvuky by tak neměli českou premiéru Heimstatt Yipotash minout.

**Greyhound - diktatura rytmického noisu**

Electro projekt Greyhound založil roku 1995 Steffen Lehman, aby se o čtyři roky později infikoval rythm-noisovým virem, který napadl a modifikoval celou jeho následující tvorbu. A nutno podotknout, že to byla infekce vpravdě šťastná, která iniciovala vydání 4 alb vlastním nákladem, nežli Steffen našel roku 2002 nový domov v přístavišti Hands. Ten rok vyšla i trefně nazvaná deska "Electroiz", na které se Greyhound prezentuje jako příslušník rytmicko/noisového hnutí, koketující s industrialem. To upoutalo pozornost Björna Boyssena (člena ebm formace DefCon5), který se k Lehmanovi roku 2006 připojil jako živý host. Greyhound v rámci Electrosmogu přivezou do Čech ochutnávku z připravované, v pořadí již sedmé desky, která vyjde koncem tohoto roku na labelu Hands.

**Procesy až do logoutu**

Po skončení živých projektů převezmou zábavu do svých mechanických paží Ron a Molnee, kteří roztočí zubatá kola starého oldschool ebm stroje a zastaví je až za ranního kuropění. Jestli jsou vám blízké chladné kovy, odosobněné tvrdé beaty temné elektroniky a technokratické vize neutěšené budoucnosti, nebuďte na ně sami - 20. října 2007 na vás budeme čekat v Deep Zone.

**Electrosmog - Heimstatt Yipotash (DE), Greyhound (DE), Conamare Chaos (CZ)**
20. října (sobota) 2007, start 20:30
Kladno, Deep Zone (Arménská 2732)
Vstup: 150,- Kč

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.