Elektronická slavnost Electrosmog znovu ožívá

Sobota 29. března bude v pražském klubu Fatal patřit koncertu čtyř kapel a dvou DJs (a také kulatinám zasloužilého promotéra).

 

electrosmog_2014

 

Na počátku věku Šestého Slunce nastal čas na znovuvzkříšení klubové noci Electrosmog domácí jedničky Macron Production pohybující se na poli inovativní elektronické hudby.Prostory této akci dají tentokrát komnaty klubu Fatal na pražském Žižkově.Na co se tedy v tomto vydání můžeme těšit?

BANNED SPACE

Space electronic projekt stále aktivního Jana Vozáryho, bubeníka legendární československé skupiny Oceán, která v dobách své největší slávy vyprodávala sály nejen v domácích luzích a hájích, ale třeba i na turné se synthpopovými Erasure v mecce světové hudby Velké Británii, nabízí charakteristické rysy jeho tvorby známé například z velmi cenněného remixového vinylu Haifa a jemu vlastní industriální rytmiku, vyladěnou směrem k britským Nitzer Ebb, obohacenou o tepající smyčky a elektronické vyhrávky.


http://bandzone.cz/bananaspace
http://www.youtube.com/watch?v=09xoauDjosg


 

GREGORY

Václav Pastora, elektronický jezdec na křídlech apokalypsy a hlavní apoštol labelu Monopol Records, obohacuje svět svým eklektickým pojetím moderní taneční elektroniky v kombinaci s triphopovým pojetím ženského vokálu a nabízí svěží pohled na současnou inovativní elektroniku. Jeho alba "Restart Now" (2004) a limitovaná, do skla zarámovaná edice "Man" (2011) jsou toho cenným důkazem.


http://bandzone.cz/gregory




 

ISH

Slovenský renomovaný label Aliens Production nominoval krystalický IDM/Ambient projekt ISH, který můžeme se zatajeným dechem, oslněni zvukově čistými ambientními stěnami, čarokrásnými atmosférami, dokonalými beaty a s tím korespondující vizuální stopou, pozorovat na začínající cestě k nejlepším světovým labelům jako Tympanik Audio či Hymen Records. Jeho nedávný debut "Resonance Level" (2012) a strhující vystoupení na audiovizuálním festivalu Hradby Samoty nabídly vskutku výjimečný hudební zážitek. Jedná se o premiérové pražské vystoupení.


http://www.czscene.cz/ish
http://www.shop.aliens.sk/
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8QC_zigMgVA




 

TALVEKOIDIK

Německý rhythmic noise/modern classical/IDM projekt, pod nímž se skrývá polovina rhythmic noisové jednotky S.K.E.T., známé českým posluchačům z vystoupení na Dark Live Festu. Dřevorubec Kai Christian Hahnewald opravdu drtí beaty na počkání a tou nejtvrdší zvukovou silou, za asistence filmových nálad a promyšlených zvukových struktur, se vrací znovu do Čech. Jeho projekt Talvekoidik a poslední počin "Negotiate The Distance" (2012) ho posunul nejen do uznávané stáje Hands Production, ale sklidil i výborné reakce mezi hudební kritikou.


http://www.talvekoidik.de/
http://www.youtube.com/watch?v=S9qG5Db7QrE




Celý večer orámují svými sety osvědčený mezi ambientními plochami a tvrdými beaty brouzdající DJ Cassiel a aggrotech harsh electro DJ Kootcha.



Vstupné: 200 Kč / 7 Euro.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.