Původně black metaloví našinci War For War novinkou atakují aggrotech pozice

Lord Morbivod je výraznou postavou domácího metalového undergroundu. Jeho rukopis silně ovlivnil black metalové kapely Stíny plamenů a Trollech, experimentální projekt Umbrtka nebo doom metalové Quercus. My se ale budeme bavit o dalším projektu, ve kterém má smočené obě horní končetiny - War For War. Jeho historie je poměrně bohatá.

Původně black metalový projekt War For War byl založen v roce 2001. Vzniklo minialbum "Black Metal War", na které v roce 2006 navázalo "War Is The Only Way" ve stejném stylu. V dalších letech vznikla alba "Kovy odjinud" a "Věž smrti", v nichž se objevovaly prvky industrial metalu a lyrika přešla z angličtiny na češtinu. Namísto válečných témat se zpracovávala především problematika hornictví z různých úhlů pohledu. Na loňském předposledním albu "Illud Tempus" se k projektu připojila zpěvačka Lenka a tvorba byla oddělena od black metalu, zato mplementovala čím dál více elektroniky. Kytary měly spíše podpůrnou rytmickou roli. Některé momenty naznačovaly možný budoucí vývoj.

Aktuální album s názvem "In Situ" se lyrikou stále drží převážně hornických oblastí průmyslu, ovšem hudební pojetí se posunulo dle předpokladů k téměř úplnému odstranění metalových kytar, aby byl prostor pro vysněné celoelektronické album zapadající k žánrům aggrotech, EBM. V tomto směřování prý dvojice bude pokračovat. Jak se vám album líbí?

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Popravdě je pro mne zatím vrchol tvorby Věž Smrti a píseň "Dlouhá Žíla" z alba předchozího. Na tuto elektroniku si zatím nemohu zvyknout..možná i kvůli zkreslení vokálu.. ale dám tomu ještě šanci.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.