Na brněnském výstavišti nebudou burácet jen silné motory

Na brněnském výstavišti se přístí víkend podělí o prostor nejenom český nejstarší autosalon, ale také český nejstarší festival temné elektronické hudby - ELECTROWERK. V sobotu 9. června od 20:00 do rána zde totiž v klubu Favál proběhne druhé pokračování tohoto EBM večírku. Tentokrát za účasti toho nejlepšího z českých a slovenských továrních hal a elektráren.


Jsou to již čtyři roky, co pod názvem Electrowerk proběhla v klubu Fan Favorit noc plná dunění česko-slovenské špičky tvrdé elektronické scény. Toho se bude držet i druhé pokračování akce, které ovšem navíc přinese i jedno velké překvapení - vzkříšení slovenské legendy K.I.F.O.T.H. Electrowerk 2 se tak stane jedinečnou příležitostí posoudit, jak české a slovenské kapely zvládají žánr, jehož vliv na západě od našich hranic neustále sílí na úkor jednotvárného techna. Samozřejmě je připravena i afterparty s místními Weyland Yutani Sillabi DJ´s do ranních hodin a to vše za pouhých 150 Kč. Prvních 50 účastníků obdrží navíc malý dárek.

Banana Zeros

Českobudějovičtí Banana Zeros jsou novým projektem legendární postavy české elektroniky, Honzy Vozáryho (ex-Oceán, Fiction atd.) a precizního elektronika Romana Špičky. Banana Zeros svou kombinací mnoha žánrů a nezvyklou pódiovou prezentací budí zaslouženou pozornost hudební veřejnosti, zejména pro Honzovu hru na unikátní soustavu zvukově snímaných želených trubic. Ta se mísí se zvukem živé kytary a klávesových zvuků v originálním, jak sama kapela označuje, "progresive techno cyberpunkovém" novotvaru. Živelnost a zkušenost provádí formaci po rychlé cestě bez překážek, plnokrevný experiment se žene vpřed s punkovou zběsilostí, techno estetikou a melodií střídající se s rytmickými pasážemi vyždímanými až dřeň. Jejich první singl The Crow je inspirován atmosférou a temností stejnojmenného filmu z roku 1994.

Depressive Disorder

Domácí duo Depressive Disorder můžeme směle označit za současné nejžhavější želízko v EBM (electronic body music) peci české provenience. Patrik Lev a Radim Čáp v loňském roce dokázal potvrdit naděje do něj vložené po vydání slušného debutu Ultima Ratio. Jeho následovník, vynikající album In Depth, s sebou přináší hlukově zatěžkaný zvukový teror, podpořený silnými melodiemi a suverénním silovým vokálem Patrika Lva. Úspěchy obou desek otevírají Depressive Disorder dveře do zahraniční distribuce i možnosti častého cestováni do zahraničních klubů a na EBM akce.

Disharmony

Za duem Disharmony stojí neúnavný propagátor tvrdé elektroniky na Slovensku, Peter "Ryby" Rybár, který spolu s programátorem a skladatelem Lordem Sauronem staví své vize EBM hudby na prosvětlených, melodických kompozicích, penetrovaných silně zkresleným vokálem. Disharmony jsou mistři táhlých nálad, šponujících očekávání posluchače až na samotnou hranu únosnosti, aby pak v řídkých erupcích agrese sklízeli plody ne nepodobné projektům Placeco Effect či The Klinik.

K.I.F.O.T.H.

Dvojice K.I.F.O.T.H. (celým názvem Kneel In Front Of The Executioner) se dá bez nadsázky označit za největší hvězdu EBM hudby Čech, Moravy i Slovenska. Svá alba vydávali výhradně na zahraničních labelech (Out Of Line, VUZ rec.), představili se (dokonce dvakrát) na největším gotickém festivalu Wave Gotik Treffen (2001 a 2002), a navíc absolvovali zahraniční šňůru s nynější hvězdou EBM první velikosti - Hocico. Dvojice K-head & mirColon se vrací v těchto dnech na scénu s novým albem Acerbity Torrent, a příznivci vzkříšených hrdinů, kteří vždy dokázali skloubit tvrdost EBM s melodickou přitažlivostí, budou mít první možnost vidět K.I.F.O.T.H live právě na Electrowerku. Kapela zde navíc bude natáčet svůj set pro live CD, které vyjde na americkém labelu EAR/Vendetta Music.

**Electrowerk 2 - K.I.F.O.T.H. (SK), Disharmony (SK), Depressive Disorder (CZ), Banana Zeros (CZ)**
9. června (sobota) 2007, start 20:00
Brno, Faval (Křížkovského 416/22, Brno-Pisárky)
Vstup: 150,? Kč
Více informací a ukázky tvorby na: www.myspace.com/electrowerk2

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

eh, možná bych i zašla, ale ono když má člověk zkouškové..:sad:

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.