Hororový srpen

Další žhavý měsíc vrátí na scénu Annabelle, představí pistolníka...

Zdá se, že se přeci jen začíná něco dít. Po těžkých měsících, kdy jsem si hororové filmy a knížky do rubriky málem musel sám vymýšlet, bude snad srpen zase jednou mít co nabídnout. Minimálně by mohl potěšit fanoušky filmu "Annabelle", který v roce 2014 natočil John R. Leonetti na základě skutečných událostí. Případ panenky, kterou údajně posedl duch Annabelle Higgins, tehdy vyšetřovali Ed a Lorraine Warrenovi, se kterými se nejspíš znáte i ze série "The Conjuring" ("V zajetí démonů"). Máme tu tedy "Annabelle 2: Zrození zla" ("Annabelle: Creation"). Režie se tentokrát ujal David F. Sandberg, který se do povědomí hororového diváctva zapsal filmem "Zhasni a zemřeš" ("Lights Out").

"Annabelle 2 : Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek."

 


Annabelle 2: Zrození zla - trailer

 

Velkým otazníkem je, co můžeme čekat od snímku "Temná věž" ("The Dark Tower"), který by měl otevřít sérii filmů a seriálových epizod, jež by v konečném soustu měli přinést na plátna a obrazovky stejnojmenné megalomanské dílo Stephena Kinga, které se vešlo do osmi knih. Nejedná se o čistokrevný horor. Najdete zde všechno možné od westernu po fantasy. Jak se tohle poměrně velké sousto tvůrcům povede, to je onen velký otazník. Režie prvního filmu se ujal Nikolaj Arcel ("Vzkaz v láhvi").

"Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit."

 


Temná věž - trailer

 

Knihomolové dostanou šanci napravit zaváhání, pokud propásli někdy před sedmi lety první vydání startovacího románu "Přechod" stejnojmenné trilogie Justina Cronina. Knižní klub jej vydává znovu a už to značí jisté kvality tohoto díla. 

"Úvodní díl rozsáhlé, napínavé trilogie, kterou Stephen King označil za „jeden z nejvýraznějších úspěchů americké fantasy“. V tajných coloradských podzemních laboratořích pracují na pokusech, jež mají posílit imunitní systém člověka a prodloužit mu život. Testují je na odsouzencích k smrti a na těch, které nikdo nebude postrádat. Nakonec vyvinou virus, jenž mění lidi ve vraždící a téměř nesmrtelná monstra. Virus, který se záhy rozšíří po Zemi, vyhladí skoro celou populaci a její zbytky donutí k zoufalému boji o záchranu.

Přežije i šestiletá Amy, která má v sobě skryté schopnosti, jak této apokalypse čelit. A která se stane poslední nadějí lidstva… Přechod a jeho pokračování – Dvanáctka a Město zrcadel – dobyly nejvyšší místa žebříčků The New York Times a Sunday Times a vysloužily si přirovnání ke kultovním titulům: Kingovu Svědectví či McCarthyho Cestě. Společnost Fox chystá adaptaci v podobě televizního seriálu, produkce se ujal Ridley Scott."

 

 

Možná jste zaregistrovali první do naší mateřštiny přeložený román finského strašáka Marka Hautaly. Pokud vás jeho pokus zaujal, určitě budete mít radost, že Knižní klub brzy na pulty obchodů přihodí jeho další pokus. Ten se u nás bude jmenovat "Šeptající dívka".

"Finský Stephen King přináší fanouškům Báby Motyky další nervydrásající hororový příběh. Helsinský psycholog Anton Rajamaa se už léta nestýká se svou dcerou Idou. Brutální vražda jeho kolegy, který mu před smrtí odkáže složku s informacemi o Idě, ho však přinutí změnit názor a vydat se po jejích stopách do západofinského městečka Vaasa. Tohle místo ale jako by bylo prokleté – vznáší se nad ním stín krvavé legendy, obestírá ho historka o náboženském kultu a lidi v něm pronásledují sluchové halucinace, jež některé dohánějí k šílenství. Chce-li se Anton znovu setkat se svou dcerou, bude se muset za hříchy spáchané v minulosti očistit…"

 

 

Křehčí polovičky milující krev možná potěší další z řady románů u nás poměrně známé a oblíbené Patricie Briggs. Desátá kniha ze série s Merecedes Thompsonovou  v hlavní roli se bude jmenovat "Dlouhé ticho" a vyjde u Fantom Printu.

"Poté, co je Mercy napadena a unesena ze svého teritoria, se ocitne ve spárech nejmocnějšího upíra na světě, který ji chce použít jako zbraň proti vlkodlačímu alfovi Adamovi a vládkyni upírů v Tri-Cities. Mercy se podaří uprchnout v kojotí podobě, ocitne se však jak bez peněz, tak bez šatů sama v srdci Evropy… Mercy, která nemůže kontaktovat Adama ani zbytek smečky, musí získat spojence a bojovat s nepřáteli a také si ujasnit, kdo je vlastně kdo. Znovu se probouzí starověké síly a Mercy musí jednat co nejchytřeji, aby nevyvolala válku jak mezi upíry a vlkodlaky, tak mezi vlkodlaky navzájem. A v srdci starodávného města Prahy se začínají zjevovat staří duchové…"

 

 

Třetího pokračování se dočká tké série "Asylum" Madeleine Roux. Vydá jej znovu Jota a hledat jej v knihkupectvích můžete pod titulem "Katakomby".

"Poslední rok na střední škole je pryč. Po všem, co spolu prožili, se Dan, Abby a Jordan těší na společný výlet autem a nehodlají se trápit tím, co bude, až skončí léto. Ale cestou za Jordanovým strýcem do New Orleansu si naši tři přátelé všimnou, že je sleduje červený sporťák. Pak začnou Danovi přicházet zprávy od někoho, od koho by je vůbec nečekal – od člověka, který zemřel o loňském Halloweenu. Jak se podivné události stupňují, Dan je nucen smířit se s faktem, že to, co se mu přihodilo loni, možná nebyla jen shoda okolností, ale osud – osud, který spojuje Dana se skupinou lidí, kteří si říkají Řezbáři kostí a jsou fascinováni známými zabijáky z minulosti. Dan musí udělat vše, co je v jeho silách, aby tento výlet přežil."

 

 

Ne, rozhodně to ještě není žádná erupce hrůzy, ale pomalinku se to lepší, věřme tedy v temnější zítřky. Nebo jak vědí čtenáři "Temné věže" - "doufej v nejlepší a očekávej nejhorší"! A kdyby se vám náhodou nechtělo čekat doma v osamění, jakkoliv je to stylové, vyražte třeba 12.8. do Brna na hororovou linii conu "Con-ec", který spolupořádá HorrorCon. Určitě si přijdete na své, bližší informace hledejte ZDE.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.