Nejkurióznější módní styly mladých pobaví i vyděsí

Další perla internetové žurnalistiky pojednávající o gotické subkultuře a její módě. Tentokrát z portálu Novinky.czNěkteré módní styly dokáží vyrazit dech.

 

 

 

 

 

 

 

 


Vážení čtenáří CZ Sanctuary,
rádi bychom Vás upozornili, že příspěvky, které naleznete v rubrice "Média o goths" NEBYLY připraveny členy naší redakce a ani nevyjadřují názor, či postoj našeho webzinu. Smyslem této rubriky není ztotožnit se s těmito převzatými články (které se o subkultuře nezřídka vyjadřují nelichotivě, jsou plné faktických chyb a někdy i fatálních nesmyslů), ale poskytnout a archivovat pokud možno všechny dostupné informace, které u nás o goths vyšly a vycházejí, aby uživatelé CzS měli přehled o tom, jak vidí gotickou subkulturu lidi "zvenku".


Zdroj: Novinky.cz, Marcela Janouchová

V dnešní době každého charakterizuje jeho osobitý styl. Podle něj si vybírá přátele, koníčky i druh hudby. Nejvíce se to dá vypozorovat u generace ve věku od 14 do 18 let. Existuje několik desítek stylů módy, které jsou u mládeže oblíbené, ale dospělým připadají absurdní.

...

Gothic

Slovo, pod kterým si nejčastěji představíme smutek, hrůzu, tmu nebo hřbitov. Gothic people jsou lidé, kteří nacházejí zálibu v temných věcech, poezii, hudbě a všem, co má aspoň trošku depresivní nádech.

Gothic people jsou různých věkových kategorií a snadno na sebe upoutají pozornost.

Gothic people jsou různých věkových kategorií a snadno na sebe upoutají pozornost.

FOTO: Profimedia

Krátké baletní šaty černo - červené barvy, nebo volné kalhoty s řetězy nosí každá správná gothic

Krátké baletní šaty černo - červené barvy, nebo volné kalhoty s řetězy nosí každá správná gothic žena či dívka.

FOTO: archív firem Hellbunny a Adrelass

Dívky libující si v gothickém stylu poznáte podle dlouhých černých vlasů, černých nebo červených šatů s krajkami a nabíranými sukněmi. Oblíbené jsou také dlouhé kabáty, korzety a rukavice. Mnoho lidí si Gothic plete se stylem Emo, přesto, že u Gothic jde úplně o něco jiného.

Velmi oblíbené jsou řasené sukně s leopardím vzorem

Velmi oblíbené jsou řasené sukně s leopardím vzorem.

FOTO: archív firmy Rock Daddy

Černé korzety jsou častým prvkem gothického oblečení.

FOTO: archív firmy Aderlass

Často se spojuje s vampyrismem, magií, okultismem a mysticismem. Jeden z častých omylů je, že si je lidé spojují se satanisty apod. Gothic people jsou častěji křesťané a ve většině případů nemají víru žádnou. Mezi známé představitele gothic stylu, přesněji hudby, patří například skupina Evanescence, Almora a další.

Evanescence jsou jedni z možných představitelů gothic hudby.

Evanescence jsou jedni z možných představitelů gothic hudby.

FOTO: Profimedia

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

never heard of Almora
Taky se musim bez muceni priznat, ze jsem si Almaru musel vygooglit.. :lol: nemene zajimavej pohled na problematiku poskytl i tenhle komentar pod clankem - "Odkdy jsou Evanescence gothic, autore odborníku? Příště si aspoň přečtěte o Moonspell, Tristanii, The Sins Of Thy Beloved, Paradise Lost, Tiamat..než začnete psát o něčem, čemu nerozumíte..." Chudak autorka laik by z toho byla jiste zmatena :-)
Jak jsem pravila na minulem WGT kamaradce, hledice na moje trubkovite vlasy: Takovy divny styly, a lidi se toho chytaj :D:D:D<br /><br />Ale nastesti svet je o seberalizaci, a moda je jen lidsky vytvor.
Evanescence jsou jedni z možných představitelů gothic hudby.<br /><br />WTF???? tohle snad nerozdýchám...
Vzdyt to je uplně jinej styl evanescenc a pout vím goth není tak depresivní nahodou jsou to podleme super lidi :)
gvgg :!:
Já Almoru znám x)<br />Mám i pár písniček. Ale je to tedy spíš Symphonic metal, než Goth... Jsou z Turecka - pokud někdo hledáte kombinaci orientální hudby s metalem, hodně nasládlou a teatrální, pak mohu doporučit, ale vážně se to nedá poslouchat pořád x)
..A to jsem si myslela, že novinky jsou seriózní web.
...to jsi myslela doufám ironicky.
Evanescence a goth hudba? o.O WTF? To k sobě vážně nejdě....<br />To spíš třeba Keluar, Alien Sex Fiend, The Crue, The CRYPT popř. Lacuna Coil

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.