Psyclon Nine - americké elektro-industriální trio rozpálí strahovskou Sedmičku

Milovníci tvrdé elektroniky mohou opět jásat - po Nitzer Ebb dorazí do ČR další zástupce světové špičky nejtvrdší odnože elektronické hudby - electronic body music (EBM) - trio PSYCLON NINE ze Spojených států. Jejich evropské turné, navazující na více než měsíční masáž amerických klubů, propaguje třetí dlouhohrající desku "Crwn Thy Frnicatr". Formace vystoupí se svojí ďábelskou show dne 24. 5. 2007 v pražském klubu 007 na Strahově.


Zdroj: Mi.Rage

Základní kámen Psyclon Nine byl položen v roce 2000, kdy se bývalí spolubydlící Nero Bellum a Josef Heresy pod vlivem kapel Ministry a KMFDM rozhodli založit kytarovou kapelu se silným industriálním základem. Již brzy ale přišel odklon od rockového zvuku směrem k modernějšímu "cyberpunkovému" soundu, využívající více elektroniky nežli živých nástrojů. Kapela se dostala na dohled dalším elektro-teroristům, jako jsou Wumpscut, nebo Velvet Acid Christ, a navíc do svých řad přijala workoholika americké EBM scény, Erica Gottesmanna, který si vydobyl ostruhy již v legendárních Deathline International. V roce 2003 vyšlo trojici debutové album Divine Infekt, které především po Evropě přineslo Nerovi a spol. nečekaně velkou popularitu. V roce 2005 připravili Psyclon Nine pro své fanoušky druhou dlouhohrající desku "INRI" - ostré elektro s punkovým nábojem a maximálně naléhavým, zkresleným vokálem, se v textech zaobíralo (jak už název alba napovídá) především otázkami náboženství (za zmínku rovněž stojí i zdařilá coververze skladby "You Know What You Are" od Ministry).

Další vlnu popularity, tentokrát na severoamerickém kontinentu, podpořila kapela třetím následovníkem Crwn thy Frnicatr, jež v sobě skloubilo to nejlepší, co má kapela na skladu. Silné melodie s až neoklasickým vkladem vzdáleně připomínající Laibach, jsou roubovány na nesmlouvavé elektro, jež je na koncertech násobeno živou kytarou, basou a bicími. Právě živé koncerty jsou to, čím jsou Psyclon Nine tak uhrančiví. Jejich absolutní nasazení s velmi osobitou futuristickou show jsou zážitkem, který se jen tak nevidí. První vystoupení v české republice proběhne 24. 5. na strahovské "Sedmičce" - ta díky svému těsnému kontaktu publika s kapelou jistě vytvoří výheň, na kterou se bude dlouho vzpomínat.

Akce začne v 20:00, kdy pod kotlem zatopí dvojice Conamare Chaos a o dojezd mezi desátou hodinou a půlnocí se postará DJ Cassiel. To vše za pouhých 50 kč, přičemž každý platící obdrží voucher na slevu 50 Kč v obchodě s gotickou a metalovou módou a doplňky - Nosferatu, tudíž akce je prakticky zdarma.

Oficiální stránky www.psyclonnine.com
Poslechněte si nawww.myspace.com/psyclonnine
Conamare Chaos www.myspace.com/conamarechaos
Klub 007 Strahov www.klub007strahov.cz

**Psyclon Nine**
24. května (čtvrtek) 2007, 19:30
Praha, Klub 007 Strahov (Koleje ČVUT Strahov, Vaníčková, Blok 7)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

no vypada to velmi lakave :-)
To muze byt slusny narez :-D Kdyz vyjde cas, zastavím se tam ;-)
Ve clanku je spatne odkaz na moje stranky, prebyva tam "www", aktualizovana tiskovka o Conamare Chaos, cenu apod. je ve foru a tady je flyer, ktery muzete rozsirit kde se da ;-)<br /><br />[img]http://mi.rage.cz/akce/psyclon_nine-prague.jpg[/img]
Psyclon Nine.....jupí jou!! velmi dobře načasované, vzhledem k tomu že další den odlítám do zahraničí :-D
Fotky najdete na http://mi.rage.cz a tady je jeste "recenze":[http://musicserver.cz/clanek/18792/Psyclon-Nine-Conamare-Chaos-Klub-007-Praha-24-5-2007/]

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.