mulpHia znovu pracuje na několika deskách zároveň - tentokrát šetří slovy

Agilní domácí šikula Richard Viduna, kterého známe především jako autora EBM projektu mulpHia, ani v letošním roce nezahálí. Má rozděláno hned několik projektů, které se chýlí k finálními dokončení. Prvním z nich je sedmé pokračování 8-bitového nerdího alter ega Necrobit, které vzniklo živelně v rekordně krátké době. Předskakuje tak šestému pokračování, kterým bude "bestofka" shrnující nejlepší momenty předchozích nosičů. Jak ale sám autor podotknul: "editor je zabržděnej, takže jsem dřív stihl připravit sedmičku".

 

Druhé album bude mít také instrumentální podobu. Dostane jméno "ampHelion - (a therianthropic hybrid wolf-like creature odyssey) - meditation for immortals" a i když k němu existují texty, Richard se rozhodl skladby ponechat v podobě beze slov. Aranžérsky vymazlená záležitost nazvaná "Darkness Falls" jasně dává pochopit, přoč k tomuto kromu Richard přistoupil. Zde slova věru nejsou potřeba.

 

Poslední kolekcí, na které mulpHia aktuálně pracuje, je remixový appendix loňské kolekce "Volání". Na něm najdeme jak vlastní nové verze zde vydaných skladeb, tak i jiné pohledy na původní písně. Od vydání dělí remixové album už pouze dvě nedodělané kompozice. Méně slov, více hudby, to o tomto domácím projektu platí více než stoprocentně.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.