Jubilejní 10. Wrong večírek bude ve znamení industrialu, experimentu a temného techna

Když se v loňském roce na pražské kulturní mapě objevila značka Wrong, jako organizátor potvrdila proniknutí postpunkových a industriálních vlivů do českého hudebního podhoubí i mimo přísně vymezené žánrové publikum. Po roce fungování, kdy zorganizovala více než 15 koncertů a párties, přichází s desátým pokračování úhlavní řady akcí prostě nazvané "#Wrong". Ke kulatinám organizátoři nadělili fanouškům trojité live menu a navrch křest prvního Wrong releasu: kazetové kompilace hudebníků z minulých Wrong eventů. Obsahem jsou většinou nevydané skladby, pár vydaných a i pár naprostých raritek (jako třeba jediný track Lightning Glove s českým textem).

Teď už ale k live programu. V rámci své evropské tour se v Praze představí se svým live setem Ciarra Black - producentka a DJka z Brooklynu, zakladatelka labelu No-Tech a polovina projektu Appetite (Ascetic House). Skrz noisovou scénu se dostala k technu a dnes se úspěšně pohybuje na hranicích obou těchto žánrů. Její set bude prý rozhodně nekompromisní.
 

 

Huren, tedy sólo projekt Davea Fostera, patří již ke stálicím na současné industriální techno scéně. Od 90. let působil v projektu Teste, posledních pár let jde vidět především díky vlastní sólo produkci, ale také díky kolaborativním projektům AVM (s další berlínskou úderkou Blush Response) nebo O/H (s Richiem Oddiem – polovinou kultovního projektu Orphx). Hurenovy nahrávky vyšly na řadě labelů: Zhark Berlin, Noiztank, Amok Tapes, Low Income $quad, Parabola, Clan Destine, Edit Select, Overdraw, Total Black.
 

 

A na závěr tu máme českého zástupce, projekt Kadaver brněnského hudebníka Davida Štrobacha, dříve známého jako AEIOU nebo člena sdružení Les Homosexuels. Dnes je jeho jméno spjato především s brněnským modulárním/pájecím kolektivem Bastl Instruments a na něj navázaným labelem NONA Records a eventem RISE ABOVE.
 


 
 

Event proběhne tento pátek v pražském klubu Underdogs' Ballroom & Bar. Začátek je naplánován 22 hodinu. Nejčerstvější informace najdete na FB eventu akce - www.facebook.com/events/129737017645586/

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.