Minireport z I. Nosferatu & Sanctuary.cz party

hrorrbarcb_sNový budějovický Nosferatu Horror Bar si v sobotu 19. března přímo žádal o stylový hudební křest v podobě decentní gothic DJ party. A bylo by krajně nezdvořilé tak milé pozvání odmítnout.






 

Se symbolickým znamením největšího úplňku za posledních 18 let za zády se do Českých Budějovic rozjela skupinka čítající zástupce CZ Sanctuary DJ crew a přátel, aby prozkoumala a hudební produkcí pokřtila prostory letos otevřeného Nosferatu Horror Baru.

Odevzdat se naplno tomuto kabinetu hrůzy nebylo nikterak obtížné, avízo s dobrou přístupností z nádražní budovy nelhalo v jediném bodě – během několika minut už návštěvníci posedávali pod přísným dohledem děsuplných kostlivčích zjevů, číhajících na každém rohu, a s drinkem v ruce pozvolna zaostřovali zraky na prostor, který i na "goth-friendly" klub obsahoval opravdu nejnižší možnou hladinu osvětlení.

Přes počáteční technické pletichy se díky rychlé podpoře stran klubu před devátou večerní mohl rozjet DJský set. Začalo se na jistotu, s až encyklopedicky-subkulturním startem "Bela Lugosi is Dead", přes britskou vlnu se Siouxsie And The Banshees či The Sisters Of Mercy až k prvním darkwave kořenům s Clan of Xymox. K překvapení teamu se osazenstvo klubu urychleně přihlásilo s přáním hrát něco "klasičtějšího", a tak se v učebnicovém setu mohlo zvesela pokračovat dále společně se Sex Gang Children, Christian Death, The Damned a jejich raně gotickými kolegy.

 

Lyrsezombii

 

Členité prostory hororového baru brzy hlučely nejen upířím jekotem z děsuplného výklenku Schreckovy hrobky, ale také bujarou společností v krbové místnosti, která zároveň v pokročilejších hodinách posloužila jako taneční parket pro mrtvolný valčík s přihlížející značně ztrouchnivělou zombií.

Přes ojedinělé pokusy rozproudit party náladu k větším výstřelkům se celý večírek nesl spíše v duchu sympatické, komorní seance s atmosférou bližší alkoholem opojenému klábosení uprostřed strašidelného zámku na pouti než zběsilému tanečnímu souboji, na který je člověk často zvyklý z pražských klubů.

Když se i ďábelský Nosferatu umlčel, ze zdi strašící skeletoni začali zalézat zpátky do útrob architektury a úplněk svou blízkostí zemi téměř olizoval vstupní dveře, bylo na čase stánek hrůzy opět zavřít k nočnímu spánku. Přeživší čekali ještě dvě nekonečné hodiny v přilehlém nonstopu, kterému díky místní security službě vládl sadistický duch Freddyho Kruegera "Nesmíme usnout, jinak zemřeme!", aby se nakonec i oni vkradli do ještě zhasnutého prvního vlaku směr Praha.


CZsNosferatu party



Fotoreport najdete v naší Galerii.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Příjemně jsem si to tam užil, a velmi rád se tam znovu vrátím :-)
Tak tam tahni a uz se nevracej :D ;)))
Kdyby to bylo tak jednoduché v tomto nezáviděníhodném státě :D
jj všichni závist veliká.. .) když budeš chtít bude to jednoduché ;)
přesně tak...když budu chtít přijet tak přijedu a nic mi v tom nezabrání....už se těším na Castle Party :) jedte kdo mužete s cestovkou Sanctuary :D

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.