Pandořinu skříňku v Praze spolu s XIII. stoletím otevřou Aeon Sable

I příští rok Prahu tradičně obšťastní Třináctka. Očekávejte vydatnou gotickou hostinu. 

Tuzemská legenda XIII. století letos vydala box se svou (víceméně) kompletní studiovou diskografií na desíti discích. Nazvala jej příznačně „Pandora“ a z pomyslné truhlice pro vás v prostorách klubu MeetFactory vyloví ty nejcennější artefakty, které psaly dějiny nejen českého gothic rocku. Uvidíme, zda kapela, nedávno oslavivší pětadvacet let existence, vytasí i některou ze dvou novinek, které byly nahrány speciálně pro „pandoráckou“ verzi nejčerstvějšího alba „Intacto“. 

 


XIII. století - Nový věk temnoty



Premiérově se před nimi českému publiku představí Aeon Sable. Kapela, v jejíž tvorbě najdete základy vystavěné z toho nejklasičtějšího gothic rockového zvuku, ale i lehké doteky metalových legend jako jsou Moonspell, Tiamat či Anathema. Veškeré tyhle vlivy však kapela z Essenu nikterak neklonuje. Naopak z nich vytvořila vlastní výrazný a moderně znějící koncept, který prozatím vyvrcholil letošním, celkově již pátým, albem „Hypaerion“

 

Aeon Sable - Visions


Zbytek programu si ještě necháme pro sebe, ale vězte, že se s největší pravděpodobností 22. dubna v MeetFactory premiérově představí ještě jedna zahraniční kapela a i českou scénu bude reprezentovat další zástupce. Aby toho nebylo málo, chystáme ještě jedno překvapení. Držte tedy palce nám i sobě.

!!!POZOR!!!
Do konce roku 2016 koupíte první edici lístků za 290 korun českých. V roce 2017 potom bude předprodej stát 350,- a kdo nestihne ani tu, zaplatí na místě 450 kč.
Předprodej bude spuštěn ve středu. Sledujte náš web, na jeho start vás upozorníme!

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Mohli by to být aspoň Carpatia Castle. Nevim co jiného z nasi scény je na stejné úrovni jako XIII století.
Tak já bych byla ráda za Black Nail Cabaret nebo She Pleasures Herself a z český scény třeba za Výsměch?.
Bohužel nemůžu už mám lístky na xiii a carpatii do Plzně.
(nejen) Aeon Sable je dobrou motivací;)
Jednu z kapel jste uhodly! A teď kterou, že?:)))
Tak určitě to nebudou CC ani SPH, BNC by byli moc fajn, ale šacuju to spíš na V.
Hele to je jednoduché. Pokud dám všechny kapely v podobném stylu, přijdou mi pouze ti stejní lidé. Pokud budu chtít přilákat více lidí a neprodělat, sáhnu po té lepší kapele. Naše scéna je poměrně malá, ale i tak už má zavedená jména. Dneska po boku XIII. může vystupovat takřka, kde, kdo. Pokud vezmu českou rockovou scénu s určitými prvky gothic, symphonic, folk a nebo různé severské variace máme tu třeba Interitus, Wolfarian, Alia Tempora, Tezaura, Místy Ways, Whismaster a samozřejmě Carpatia Castle a Bratrstvo, kteří by v kombinaci se třináckou natáhli asi nejvíce lidí a jsou i se třináckou nejvíce spojovaní. Výsměch? proč ne? Tato parta není špatná a není to můj šálek kávy, ale ne jako kapela, ale styl který hrají.
A víš proč se Ti Výsměch? nelíbí? Jednoduše proto, že nevycházejí z metalu, nýbrž z punku a to je i důvod, proč hádám, že se CC a Tebou vyjmenované kapely na této akci neobjeví. :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.