Vanessa naplánovala rozlučkový koncert na začátek příštího roku

Loučíme se. Přijďte si plivnout na náš hrob! Takhle lakonicky oznámila domácí EBM legenda Vanessa svoje rozhodnutí stáhnout se ze scény. Čtveřice, v současné době tažená kreativním duem Samir Hauser a Moimir Papalescu, v poslední době o sobě nedávala příliš vědět. Samir rozjel s Františkem Štormem z Master's Hammer a Řezníkem Mortal Cabinet, vedle toho pracuje na povídkovém filmu "Prokopat se ven" vyprávějícím bizarní příběhy ze života známých postaviček pražské klubové scény začátku 90. let. Moimír Papalescu se zase vrhl do muzicírování se svým synem Mikym, se kterým vydal debutové EP společného projektu Papalescu2.

Vanessa - Ahoj, chcípni!

Sám Samir na Facebooku na dotazy pod oznámením stroze odpovídá, že je čas se hnout dát a že "každý zboží má svoji trvanlivost". Tak či onak, návrat kapely přinesl dvě velmi kvalitní alba "Ave Agony" a "Antidotum", druhé dokonce produkované věhlasným Johnem Fryerem, který se stal kapele velmi blízký. Odehrál s nimi dokonce halový koncert v pražském Fóru Karlín. Kapelou během sedmi návratových let prošla řada členů. Jako první se pakovala dříve neodmyslitelná polovina projektu, Daniel Rodný. V současné době s Vanessou nevystupuje ani Jakub Horák, který výrazně pomohl návratu skupiny na scénu. Vedle Samira a Moimíra byl po celou dobu druhé kapitoly fungování kapely i bubeník Jakub Stuchlý. S poslední deskou se do sestavy dostal i kytarista Tuzex, jako poslední pak na koncertech kytarovou vozbu zdvojoval Edgar Schwarz ze seskupení Schwarzprior.

Ještě předtím, než Vanessa zmizí v propadlišti dějin, odehraje klubový koncert, a to 5. ledna v pražském Rock Café. Předprodej za 350,- + poplatky už spuštěn přímo v předprodeji v Rock Café (út - pá 16.00 - 22.00, so 17.00 - 22.00), on-line předorodej na GoOut.cz záhy.

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Nikdy neříkej nikdy. Uvidíme, zda to bude opravdu poslední koncert Vanessy. Bubeníkem je Jarda Stuchlý, v textu figuruje Jakub Horák. Uvidíme se 5. ledna.
Díky za faktickou poznámku ke špatně uvedenému jménu bubeníka! Pavel
Není zač. Doufám, že si kapela na rozloučenou připraví oživení tradičního setlistu z posledních let. Kéž by naživo zazněl třeba song Veřejná podoba!
Samir se dal i na hereckou dráhu https://www.startovac.cz/novinky/detail/3112/
A bude taky již tradičně report z akce s inside pohledem?
Doufáme, že ano, Kootcha psal, že na tom dělá, tak snad se brzy dočkáme.
Samir uz hral v reklame na polivku na prelomu stoleti, ne?

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.