Grausame Töchter přicházejí s ozubenou vagínou

Starověký mýtus znovu ožívá!

Ozubená jeskyně, brána do pekla, smrtelná ženskost - to vše jsou synonyma pro latinský výraz "Vagina dentata", kterou slavný psychoanalytik Sigmund Freud interpretoval jako strach z kastrace. Stejný název ponese i čtvrté album excentrické německé formace Grausame Töchter, které vydá label Dark Dimensions 6. května. Patnáctka skladeb se více či méně točí okolo tohoto tématu. Texty jsou plné obsedantních myšlenek, sexuality, sadomasochismu a také nočních můr. Zároveň ale nabízí naději na osvobození, sebeurčení a lehkost. Stylově se jedná o velký umělecký krok kupředu - v hudební složce je možné detekovat electropop, electropunk, EBM, industrial, electrorock, ale také chanson, tango či bizarní cirkusovou hudbu. Kapela má také novou kytaristku Valerii Ereth, která se s kapelou představila již dříve na několika evropských vystoupeních.

V době snadno zaměnitelné komerční hudby si Grausame Töchter extrémně rychle získaly svou unikátní a jedinečnou pozici. Pódiovou show kapely si budete moci vychutnat např. na letošním WGT. Album si můžete předobjednat zde.

 

Grausame Töchter - Beleidigte Engel

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Mohl by jí někdo zase přivézt ...:-) Kamarád kterého jsem na koncert v Praze vzal, tak dodnes vzpomíná a každému vypráví.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.