Report z Control the Party

PhotobucketAfterparty s příznačným názvem "Control the Party" otevřela brány La Fabriky něco kolem deváté a diváci z premiéry se postupně trousili z centra Prahy až se klub úplně naplnil. U baru a jeho okolí to pochopitelně zářilo známými tvářemi z alternativní kulturní scény a sem tam se kolem vás mihnul i samotný Corbijn...

 

 

 

 


Sepsal: Paesant

Ohledně premiéry filmu Control s osobní účastní Antona Corbijna se šířilo ještě den před akcí spousta mylných zpráv. Nebylo celou dobu vlastně jasné, zdali je premiéra a následná párty jen pro vybranou joydivisionářskou smetánku, či snad i pro obyčejné smrtelníky. Nakonec se opravdu ukázalo, že dostat se do blízkosti samotného režiséra bylo opravdu výhradou jen pro zvané, velmi pohotové a v neposlední řadě pro několik šťastlivců s vítěznými losy.

Ve Slovanském domě to kromě drobného časového skluzu vypadalo podle očekávání - reakce na film překvapivě vynikající a svým skromným slovem o shovívavosti ke kvalitám jeho prvního snímku diváky obdařila i samotná osoba večera č.1 - Anton Corbijn. O samotném filmu už tady toho bylo psáno dost, pro vás, které minula Ezechielova recenze k nalezení zde http://sanctuary.cz/rs2/?text=1680-recenze-na-film-control

Afterparty s příznačným názvem "Control the Party" otevřela brány La Fabriky něco kolem deváté a diváci z premiéry se postupně trousili z centra Prahy až se klub úplně naplnil. U baru a jeho okolí to pochopitelně zářilo známými tvářemi z alternativní kulturní scény a sem tam se kolem vás mihnul i Corbijn, vždy do té doby než byl odtáhnut některým ze svých přátel ke klábosení.

Zatímco ve foyeru byly promítány fotografie z filmu, v zadní výstavní sekci jste mohli zhodnotit právě prezentovaný cyklus kombinace grafik, koláží a textů autora Jiřího Sozanského a konečně - s otevřením Stage, na které se čekalo zhruba do jedenácté hodiny, se otevřela také nejzajímavější nabídka večera - tématický Dj Set s projekcí Corbijnovi tvorby.

Ten zahájil rovnou druhý člověk na žebříčku pozornosti afterparty - osobní přítel Iana Curtise Mark Reeder a jeho zvolený set byl opravdu úctyhodnou poctou této zesnulé legendě. Zaznělo samozřejmě několik skladeb od samotných Joy Division, ale dostalo se i na řadu songů v podobném duchu jako byli například The Cure či Depeche Mode a chybět nemohli samozřejmě ani New Order a řada dalších klasik. Na velkém plátně mezitím probíhal zprvu obrazový záznam z živých vystoupení Joy Division, takže každý se mohl nasytit typických Curtisových tanečků na pozadí tématických hitovek. Poté přišla řada na celou obří škálu Corbijnovy tvorby legendárních klipů - znovu padla známá velká jména jako Depeche Mode, U2, Nirvana i Metallica . Kvality jednotlivých klipů snad nepotřebují komentář, ale vidět je takto za sebou v celém vývoji jeho filmařských invencí bylo dokonalým zážitkem.

Reeder byl po nějaké době vystřídán osobností na poli umprumácké fotografie i hudební scény Radqem Brousilem. Ten ve svých typických 80s brýlích rozjel první půlhodinu velmi nabitý set s remixovanými skladbami z aktuálnější podoby elektroniky a konečně donutil alespoň ty odvážnější k nějakému tomu pohybu na place. Ale protože jeho kontakt s publikem začal váznout a set poněkud tuhnout, byl asi po hodině znovu vystřídán Markem Reederem. Dopřáli jsme si ještě několik hitovek a když už se ke třetí ráno začala dostavovat únava a otázka "proboha, co dělám na párty uprostřed týdne ve 3 ráno?" bylo nutné se pomalu z prostor Fabriky vytrousit.

I přesto, že ke skutečné "party" díky nedostatku akčních nebo připilejších lidí otevřených k padavým tanečním kreacím měla Control the Party bohužel celkem daleko, ze strany poskytnuté vizuální a hudební produkce bych ji zhodnotil jako velmi příjemný zážitek.

Fotoreport "Kdo najde Corbijna vítězí": http://galerie.sanctuary.cz/thumbnails.php?album=50

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

ja nevim, proc se tyhle veci musi clovek dozvedet vzdycky v den konani akce nebo dokonce pozdeji, kdy uz nema nejmensi sanci se do Prahy dostavit..://
forn: Snazime se tomuhle zamezit a informovat s predstihem, ale v pripade tyhle akce jak jsem psal v uvodu to bylo opravdu se zdroji info dost mizerny az do samotnyho vecera :-?
hm tak jsem asi zas tolik neprisla

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.