Ve výročních cenách Břitva bodovali HNF i Mortal Cabinet

České výroční rockové ceny Břitva se zaměřují především na tvrdší až extrémní hudební žánry a svým charakterem doplňují, rozšiřují a přitvrzují záběr nikoli konkurenčních, ale spíše kolegiálních hudebních cen Anděl, Apollo a Vinyla. Hlasování v již 15. ročníku se zúčastnilo rovných 50 publicistů, zaměřených převážně na rock, metal, punk nebo hardcore.

V několika kategoriích se podařilo uspět i interpretům, které na našem webu dlouhodobě sledujeme. Předchůdce XIII. století, punková legenda Hrdinové nové fronty, získala prvenství v kategorii Neřadové album roku za reedici kultovního LP "Válečný území". Za videonahrávku "To svět se posral" si HNF odnesli bronzovou medaili a Petr Štěpán záskal druhé místo v kategorii Kniha roku za biografii "HNF - příběh punkové legendy".

Úspěch zaznamenala také formace Mortal Cabinet pánů Hausera, Štorma a Řezníka. Mortal Cabinet získal primát v kategorii Videoklip roku ke skladbě "Černý myslivec", debutová deska "Necrotica" si došplhala pro třetí místo kategorie nejlepších alb. Děsuplná trojice si odnáší i 2. místo v kategorii Objev roku.

Kompletní výsledky najdete na oficiálním webu cen Břitva. Všem oceněným upřímně gratulujeme!

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.