Intacto. Připravované album XIII. Století má název, obal a datum vydání.

V letošním roce slaví legendární XIII. století výročí 25 let od svého založení. U této příležitosti natočila čtveřice nové studiové album s názvem “Intacto”. Nový materiál připravovala skupina zhruba rok. V září loňského roku se zavřela v prostorách studia Benas, v dalších měsících se pracovalo na finálním zvukovém masteringu a obalu alba. Na novince se kvartet představí v tomto obsazení: Petr Štěpán, Kateřina Kameníková, Jindřich “Henry” Dostál a Pavel Štěpán.

Promo materiály hovoří o tom, že jde o úderné, zvukově bohaté album, na kterém skupina v mnoha polohách potvrzuje svůj osobitý styl. V gotickém hávu nalezneme i hudebně rozvinutější kompozice, v nichž mnohé překvapí použití akustické kytary nebo klavíru.

Album “Intacto” vychází 5. února u vydavatelství Warner Music. “Nové album je místy překvapivě poetické, jakoby měkce laskavé. Naznačuje, že skupina ještě zdaleka neřekla svoje poslední slovo,” prohlásil po poslechu desky ředitel vydavatelství Warner Music Vladimír Kočandrle.

My máme radost, že poprvé naživo písničky zazní na pražském koncertu, který proběhne 16. dubna v pražském Paláci Akropolis. Vzácným hostem kapely budou belgičtí gothic rockoví bukanýři Star Industry.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.