V březnu vám přivezeme francouzské deathrockové kabaretiéry KATZKAB!

Vezměte deathrock, kabaret, voodoo, příběhy o vraždách, minimalistickou elektroniku, nasurflé kytary, ženský zpěv... a máte hrubou představu, co vás 4. března čeká v Basement Baru.


I v letošním roce jsme se rozhodli pořadatelsky zaměřit nejen na "provařená jména", ale i na ty nejzajímavější spolky, které naše subkultura v současnosti hřeje ve svém lůně. A v tom případě nemůžeme v rámci kytarových večírků BatSave minout jednu z nejoriginálnějších kapel nejen sladké domovské Francie, ale temné scény vůbec.

Unikátní pojetí "deathrockového kabaretu" se začalo klubat na svět už před více deseti letech prostřednictvím ansámblu Katzenjammer Kabarett. Ten se už od vydání své eponymní prvotiny roku 2006 zařadil mezi kapely, které ze záplavy nových formací žánrově tak nějak vyčnívaly. Bylo to hlavně díky neotřelé kombinaci ozvuků deathrocku a temného kabaretu, která Katzenjammer Kabarett vydobyla (zejména v deathrockových kruzích) velmi dobré renomé.

KatzKab


Rok po pohřbu Katzenjammer Kabarett se hlavní pachatelé (pánové Klishee a Mr. Guillotine) vrátili na scénu obohaceni o nový hlas – charismatickou zpěvačku Vik B. Z Katzenjammer Kabarett zbyl Katzkab, což ovšem neznačí žánrové osekání tvorby, naopak – současná inkarnace jde v míchání žánrů ještě dál než předtím. To dokázala na vydařené debutové řadovce „Objet N°1“ (recenzi najdete tady), kterou vydal sám americký label Project Records, a pokračuje v tom i na současných singlech.

Jak tato nakažlivá hudební směs, vedená charismatickou Vik B, odívanou do vlastních makabrózních módních kreací, funguje naživo? To se vůbec poprvé v ČR můžete dozvědět na vlastní oči i uši v pátek 4. března v Basement Baru. Stay voodoo!

KatzKab Praha
 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.