Nemuer láká na připravovaný staroegyptský film novým videoklipem, a také na třetí Pagan Nights

Domácí projekt neumdlévá na své pouti do minulosti.

Český hudební projekt Nemuer zveřejnil animovaný videoklip ke skladbě Sun God Ra’s Solar Barque z loňského staroegyptského alba "Going Forth by Day". Je upoutávkou k připravovanému hudebně-uměleckému filmu o Knize mrtvých a je výsledkem spolupráce projektu s malířkou Klárou Sedlo a předními egyptology.

Rozanimované olejomalby Kláry Sedlo společně s podmanivými melodiemi staroegyptské harfy barvitě až hypnoticky zachycují atmosféru plavby egyptského boha slunce Ra podsvětím. Stejně jako na celém albu "Going Forth by Day" je i zde zpěv ve staroegyptštině s rekonstruovanou výslovností díky spolupráce egyptologa Dr. de Vartavana. Videoklip je zveřejněn s českými titulkami pro snažší porozumění textům Knihy mrtvých. Je pokračováním Gates of Duat, první publikované části filmu, zveřejněné minulý rok.

Nemuer můžete letos vidět i naživo. A to 13. prosince v pražském Futuru během třetího pokračování noci "Pagan Nights". Vedle hlavních hvězd smíchovské pódium zahřeje brněnská kapela Lichočar a polská skupina Weljar, hrající hudbu inspirovanou slovanstvím a šamanismem. Ta navíc vystoupí v ČR úplně poprvé! Více informací o Pagan Nights 3 najdete ZDE.

 

Nemuer - Sun God Ra’s Solar Barque

mohlo by vás také zajímat

randomnessec13