Ohlédnutí za rokem 2008 - díl druhý

2008bJelikož nám po vydání článku "Ohlédnutí za rokem 2008" přišlo ještě několik názorů od zajímavých lidí ze scény, rozhodli jsme se je vydat takhle samostatně ve druhém díle. Máme tu kompletní formace The Last Days of Jesus, Depressive Disorder a další umělce a promotéry. Nebojte, tentokráte toho rozhodně nění tolik ;).


Stejně jako u minulého článku zůstaly otázky:

1. Jaké hudební nahrávky Tě v minulém roce zaujaly?
2. Jaké živé koncerty nebo parties považuješ za nejvydařenější v loňském roce?
3. Co považuješ za největší průšvih/zklamání loňského roku?
4. Jaké je Tvé (hudební) očekávání v roce 2009 ?



Leo (Promofabrik.com)

Leo Promofabrik1. Black wedding "11.000 Virgins", Novalis Deux "Ghosts over Europe", Jabberwock "Sweet Limbo", Portishead "Third".

2. Einstürzende Neubauten, Offenbach 2008.

3. Několik posledních měsíců bylo spoustu průšvihů všude kolem - virtuální ekonomická krize, nálož práce s Promofabrik (což je sice dost náročné a někdy až vyčerpávající, ale zároveň bych si neodpustil nebýt u toho). Nemůžu přesně určit co z toho je horší, nezbývá než věřit, že budeme mít dostatek síly se s tím vším vyrovnat. Ale jak se říká - "ničeho se nebojte a vždy kráčejte přímo vpřed!".

4. Comeback Project Pitchfork!




The Last Days of Jesus

The Last Days of Jesus1. mary0: The World/Inferno Friendship Society „Addicted to Bad Ideas“. Hoci to nie je z minulého roka (je to 2007), ale ja som si ho zakúpil až minulý rok. A ich nahrávky ma vždy nadchnú svojou energiou a melódiami. A určite albumom roka je pre mňa The Damned „So, Who‘s paranoid?“. Opäť sa oplatilo čakať.
Vajco: Thomas Lang.
Anjou: Napr. Beirut „The Gulag Orkestar“
Feššy: Myslím, že všetko, čo ma oslovilo v r. 2008, vzniklo pred ním.

2. mary0: Pokiaľ ide o koncerty iných kapiel, tak medzi vydarené určite patrili Sex Pistols, The World/Inferno Friendship Society a New Model Army. Pokiaľ ide o naše koncerty, tak neviem isto povedať, ktorý koncert, či párty bola najlepšia. Ale určite by som medzi tie veľmi pozitívne zážitky minulého roka zaradil naše minitour v Rusku. Ale vynikajúci bol aj náš prvý koncert roku 2008 vo Florencii. Ten bol vtipný.
Vajco: Sex Pistols, New Model Army.
Anjou: New Model Army, World Inferno Friendship Society, The Editors
Feššy: World Inferno Friendship Society, The Boys, New Model Army.

3. mary0: Ani neviem. Minulý rok sme mali zopár nevydarených koncertov, ale nenazval by som to hneď prúserom. Nie veľmi vydarený bol aj náš posledný koncert v Prahe. Niečo obdobné bolo aj naposledy v Budapešti. Ale všeobecne by sa tých prúserov dalo nájsť trochu viac...
Vajco: Kúpu nového cow bellu.
Anjou: Nový album Duran Duran „Red Carpet Massacre“, bohužiaľ.
Feššy: ...to by sa sem nezmestilo :)

4. mary0: Že už konečne dáme dokopy dlhopripravované EP „Vtedy na východe“.
Anjou: Osobné - že sa nám podarí dokončiť a vydať CD „Vtedy na východe.“ Všeobecné - už sa veľmi teším, kedy si vypočujem nové CD od The Damned.
Vajco: Tie, čo sa nesplnili v roku 2008.
Feššy: Nové cd The Damned, Depeche Mode, Prodigy...

Depressive Disorder

Depressive Disorder1. Patrik: V loňském roce nevyšlo nic, co by mě víc oslovilo..rok 2007 byl pro mě daleko zajímavější.
Radim: NIN, to je dobrá tradice, jinak se přiznám, že pro samou práci, nezbyl čas na sledováni dění...

2. Patrik: Je to ostuda, ale v loňském roce jsem, kromě našich vlastních koncertů, na žádné akci nebyl, takže pro mě je TOP akce koncert DD Five Years Of Lifetime v Brně na Favále.
Radim: Jean Michel Jarré (Bratislava), Front242 (Praha), Hell-o-Wien (Vídeň - úžasná party!).

3. Patrik: Pro mě byl rok 2008 celkem pozitivní, takže mě vyloženě nezklamalo nic.
Radim: Nic zásadního mě nezklamalo.

4. Patrik: Jednoznačně nové album Depeche Mode.
Radim: Nepopřu Depeche Mode, U2 a všeobecně veškeré smyslné počiny!

Mirage (DJ, promotér, Electro Prague Festival)

Mirage1. Mám dojem, že rok 2008 nebyl příliš hutný na nová a dlouhodobě zajímavá CDčka. Když už něco vyšlo, bylo to „best of“, remixy nebo live záznamy. Za zmínku dle mého stoji například: Angelspit „Blood Death Ivory“, Front 242 „Moments 1“, Neuroticfish „A Greater Good“, OMD „Messages“ DVD, Yazoo „In Your Room“ DVD, Deathcamp Project „Well-known Pleasures“, Emilie Autumn „4 O'Clock“ EP a „Schattenreich vol.5“ 2CD+DVD

2. Těch je naopak spoustu, zkusím zmínit jen ty opravdu dobré, na kterých jsem byl: festivaly: WGT, Castle party, Night Side 2, EPF9, Independent festival Varsava, Nocturnal Culture Night 3 u Lipska
koncerty: Persephone v Praze 25.1.2008, The Cruxshadows v Praze 30.7.2008, Emilie Autumn v Praze 15.10.2008, Bella Donna v Praze 13.9.2008 party: Dead Dolls Disco 2, Prague Gothic Treffen 3, Gothic Party Brno XI

3. Obecně asi to, že se někteří organizátoři akcí nechtějí domluvit na termínech, obzvláštně pokud pořádají akce bez vstupného a je jim jedno, kolik lidi na jejich akci přijde, protože náklady za ně hradí někdo jiný. Ovšem horší, než 2 akce v jeden den je, když je akce na poslední chvíli zrušena z důvodů, které organizátor nemůže ovlivnit. To byl případ sabotáže lokálních katolíků polského festivalu „Alternatywna Twierza“ v Klouzku, a z podobného důvodu zrušení „Gothic Masquerade“ na zámku Karlova Koruna.

4. Co se koncertů týče, tak tradičně festivaly WGT a Castle party pro svoji nezaměnitelnou atmosféru. Ani mě moc nezajímá, jaké kapely tam hrají - tam se prostě musí jet a nasávat to, co v Čechách nemáme a asi ani mít nebudeme. Rad bych se též vydal na Gothic Cruise, což je plavba lodi po Karibském moři s koncerty, DJs a fanoušky electro-goth hudby. Zajimavé budou určitě koncerty Depeche Mode, Die Krupps, Project Pitchfork a Lola Angst v Praze. A co se týče očekávaných CD, tak určitě noví Depeche Mode, Mesh, Apoptygma Berzerk, Project Pitchfork, z českých pak XIII. Stoleti, Depressive Disorder a Tear.

Were (No Name Desire)

Were1. Nevím, že by vloni vyšlo něco co by mě zaujalo, ale já moc nemám přehled, vlastně vůbec :o) Poslední věci, co se mi hodně líbily, je Punto Omega "Nostalgias der Origen", ale to snad už je dokonce 2006 a KMFDM "Tohuvabohu", to bylo myslím 2007. Jinak asi nic neutkvělo, buď to bylo na mě moc pomalé, nebo to byla 150tá kopie Hocico

2. Z akcí jednoznacně Fallout Party a z koncertů Bolkow Castle Party, hlavně koncerty In Strict Confidence a S.I.T.D.

3. Jéééé, tak to vážně nevím, pokud vyjde nějaká hrůza, tak mě většinou dopředu varuje VeNa, že se tomu mam vyhnout :o).A z akcí mě nic nezklamalo, party je taková, jakou si jí člověk udělá...

4. Očekáváním jsou Project Pitchfork, kteří stejně jako tuším v r. 1994 přijedou zase na moje narozeniny, a určitě zase Bolkow :o) No a snad nám vyjdou nějaké koncerty s NND.



Zdeněk (Tear)

Zdenek Tear1. Imatem "Journey“, Nurzery Rhymes „Thorns“, Hocico „Memorias Atras“.

2. Einstuerzende Neubauten – Archa, Castleparty 2008 (32 Crash, Die Krupps), WGT 2008 (Hocico), Front 242 – Lucerna, diky vzrůstajícímu zájmu a atmosféře všechny parties a koncerty v Čechách.

3. Imperative Reaction „Minus All“, policejní hodina v prověřených pražských klubech.

4. Jednoznačně dvojkombo Project Pitchfork – Dream Tiresias + Lola Angst – Viva La Lola. A také radost z práce na produkci druhé TEAR desky.



A stejně jako u minulého článku, čekáme na vaše názory, postřehy a hodnocení uplynulého roku v diskusi pod článkem... :)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

1.Alexander Veljanov - Porta Macedonia<br />2. Loni jsem toho moc nestihla...Zombie Walk, jednoznačně. Líbilo se mi vystoupení Hieros Gamos na Nosferatu Night...a zvuk a nasazení Einstürzende Neubauten..to zkazily jiné věci, viz níže<br />3. Někteří (pod)lidé na parties a koncertech, zejména KRETÉNI na vystoupení Einstürzende Neubauten. <br />4. Těším se n Project Pitchfork a Zombie Walk...a možná i na něco mimo ČR.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.