Dirk Ivens a jeho trojice Motor!k se vydala na pátou, krautrockově minimalistickou jízdu

 Neúnavný Belgičan přichází s další deskou své nejnovější party.

Pokud se ptáte, jaký je nejvíce vitální projekt Dirka Ivense, tak to není sólový převlek Dive, legendární proto EBM duo Absolute Body Control nebo hlukovější projekt Sonar. Je jím krautrockové trio Motor!k, které v roce 2018 založil s bubeníkem Driesem D'Hollanderem a kytaristou Joerim Dobbeleirem. A právě tato trojka vydala před necelým měsícem už pátou řadovou deskou.

Dirkům rukopis se vždy vyznačoval minimalistickou úsporností. Jak jinak nazvat drtivou většinu materiálu legendární dvojice Klinik, kterou rozpustil před desíti roky. V rámci Motor!k se kapela nepokrytě hlásí k takovým vzorům, jakými jsou Suicide, Wire nebo legendární balgičtí punkáči The Kids. Dirkovu signifikantní elektroniku tedy doplňují akustické bicí a hra na elektrickou kytaru v dlouhých, aranžersky úsporných, ale často výrazně intenzivních kompozicích.

Tak zní i materiál páté řadové desky, jednoduše nazvané "5", který vyšel 13. září 2024 péčí vydavatelství Out Of Line. Album si můžete pořídit níže, na Bandcamp profilu vydavatelství v digitální podobě, na CD i na vinylu.

 

Motor!k - Rate + Shape
 

 

 

mohlo by vás také zajímat