Tajemné elektronické projekty Pink Panther Project a Virgin Vampires nabízí své dlouhohrající debuty

Hned se dvěma projekty se z britských ostrovů hlásí neznámé trio muzikantů.

Pink Panther Project a Virgin Vampires. Nové projekty, které mají shodné autory - vokalisty a elektroniky Uelu, Alexe K a Ether Mu. Oba vznikly v kruhu této trojice v Londýně, v loňském roce, oba se zaměřily na tvorbu tvrdší elektroniky a obě mají venku své debutové dlouhohrající desky.

Rozdíl mezi nimi vysvětluje Alex K. v časopise Transcending the Mundane takto: "Jsou to dvě absolutně antagonistické kapely. Písničky se rodí od začátku pro jednu nebo druhou kapelu, není tam žádný zmatek, i když obě jsou elektronické a gotické. Záleží na písni, ale zvuky a nástroje jsou pokaždé jiné. Zvládáme, aby ty dvě věci do sebe zapadly. Spojení do jednoho projektu by bylo pro nás limitující. Takto můžou jít oba svou cestou. Projekty jsou rozdílné i po lyrické stránce: Uela píše pro Pink Panther Project mnohem osobnější témata, které se pak přizpůsobují písním, zatímco pro Virgin Vampires používáme více mých textů. Vždy se snažíme být vizionáři a dotýkat se nesrozumitelných témat. A samozřejmě především bavit lidi!"

 

 

I z toho důvodu je zásadním rozdílem mezi oběma projekty využití ženského vokálu u Pink Panther Project a mužského u Virgin Vampires. Po zastřelování singly během prázdnin se oba projekty odhodlaly k vydání debutu 16. září 2024 na labelu The Circle Music. Projekt Virgin Vampires vydal bezejmennou prvotinu, zajímco Pink Panther Project se pochlubil dokonce dvojalbem "Intoxicating Embrace", které obsahuje celkem třiadvacet skladeb! Obě desky jsou k dispozici v digitální podobě (na Bandcampu), tak na CDčku na stránkách vydavatelství, a to ZDE a ZDE.

Ale to ještě není všechno. Oba projekty už ohlásily existenci nových desek! Virgin Vampires hodlají v říjnu vydat čtyřskladbové EP "God Save The Punks". Projekt se tentokrát představí v klasickém gotickém a post-punkovém stylu bez výrazné elektroniky v popředí. To Pink Panther Project ohlásil novou desku "Clinics And Models". Ta by měla spatřit světlo světa v příštím roce.

 

 

mohlo by vás také zajímat