Zemřel Philippe Pascal, zpěvák francouzské postpunkové kapely Marquis de Sade

Smutné zprávy z Rennes.

Ve čtvrtek 12. září byl ve svém domě v Rennes nalezen mrtvý Philippe Pascal, někdejší zpěvák Marquis de Sade. Policie momentálně vyšetřuje příčinu smrti a zatím není vyloučena ani sebevražda.

Philippe se narodil v roce 1956 v alžírském Sidi-Bel-Abbès a jeho s hudbou spjatou budoucnost nejspíš ovlivnil otec, který byl sám jazzovým muzikantem. V roce 1977 pak Pascal založil spolu s Franckem Darcelem postpunkovou kapelu Marquis de Sade. Ta později vydala alba "Dantzig Twist" (1979) a "Rue de Siam" (1981), kterými výrazně přispěla k vývoji tehdejší francouzské cold wave a postpunkové vlny.

Po rozpadu Marquis de Sade, který přišel bezprostředně po vydání druhé desky, Philippe založil kapelu Marc Seberg, která do rozpadu v roce 1992 vydala čtyři alba. Potom zpěvák pokračoval s klávesistou Marc Seberg Pascalem LaBerrem na projektu nazvaném jednoduše Philippe Pascale. 

Marquis de Sade se znovu sešli v roce 2017. Původně byl v plánu jediný koncert v Liberté v Rennes. Tam nakonec dorazily tři tisícovky fans a celá show vyšla na živém albu "16-09-17". Muzikanty úspěch akce natolik zaskočil, že se rozhodli natočit a vydat v roce 2020 novou desku a odehrát další vystoupení. K tomu už bohužel nedojde.

Odpočívej v pokoji Philippe.    

 


Marquis de Sade - Wanda´s Loving Boy

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.