Květnové strašání

Máj – lásky čas. Do kina v květnu můžete opravdu jedině na romantiku a tak si pojďme raději číst!


Pokud přeci jen do kina chcete a rádi byste alespoň nějaké to menší zneklidnění, pak by vás nemusel urazit snímek "Návštěva" ("Vierailu"). Michael Madsen se pokouší předestřít, co by se stalo (pro ty, kteří věří – co se stane), až se naši domovinu pokusí kontaktovat ufouni...

"Mimozemšťané možná ještě Zemi nenavštívili, ovšem lidé vysílají signály do vesmíru, a oznamují tak svou existenci jiným civilizacím už od vynálezu rozhlasu. Otázkou tedy není, zda k takové návštěvě dojde, ale kdy.

Film díky výjimečné možnosti obrátit se na Úřad OSN pro vesmírné záležitosti, odborníky z NASA, ISU (International Space University) a institutu SETI pro výzkum mimozemské inteligence a na vojenské poradce odvíjí mrazivě uvěřitelný scénář prvního kontaktu na světě, počínaje těmi nejprostšími otázkami: Proč jste tady? Jak myslíte? Vidíte na idech něco, co sami nevidíme?"

 

Návštěva – trailer

 

Ano, to je víceméně vše a nezbývá než věřit, že "V zajetí démonů 2" nám to příští měsíc vynahradí. Není však třeba zoufat. Zrovna chladné a deštivé večery uplynulých dní jsou ideální k dohánění knižních restů. Pokud mezi nimi máte kupříkladu "Žhářku" Stephena Kinga, pak není nač čekat. Beta-Dobrovský vám už tradičně umožňuje zjednat nápravu brožovanou reedicí.

"Případy zažehování ohně vůlí (pyrokineze) zaměstnávají mysl laiků i odborníků na celém světě a není divu, že záhadný úkaz neunikl ani pozornosti Stephena Kinga. Jeho román Žhářka (poprvé vyšel v roce 1980) o dívce obdařené tímto „divokým talentem“ vychází ze skutečných událostí. „Náš svět je sice osvětlený miliony zářivek a neonů,“ říká mistr hororu, „ale stále má svá temná zákoutí a znepokojivé trhliny. Doufám, že jsem čtenářům připravil vzrušující chvíle.“"

 

 

Pokud vás horkost ohně neláká a chcete si raději nechat mrazit krev v žilách, potom můžete zkusit román Jenny Milchman "Když padne noc". Ten vás díky péči Mystery Pressu zasype sněhem a připomene, že být ve špatnou chvíli na špatném místě lidskému zdraví neprospívá...

"Jedna rodina. Dva muži zbrocení krví. A noc, která všechno změní… Při pohledu do zšeřelých lesů Adirondackých hor by Sandy Tremontovou nenapadlo, že se právě dnes její život navždy změní. Z podzimního nebe obtěžkaného sněhem se vytrácejí poslední sluneční paprsky a stejně neklidná nálada panuje i v rodině Tremontových.

V tu samou chvíli se ubývajícím světlem ženou dva zoufalí muži v oblečení potřísněném krví. Téměř dvě desítky let spolu sdíleli vězeňskou celu a za tu dobu se z nich stal smrtelně výkonný tým: Harlan představuje hrubou sílu, Nick mozek a vůli."

 

 

Bavila vás "vetřelčí" trilogie, která vyšla minulý rok? Potom vás možná potěší také setkání s dalším filmovým oblíbencem. "Predátor" je na pultech českých knihkupectví a první knihu této série nazvanou "Vpád" napsal Tim Lebbon. Bouři ve vesmíru má na svědomí Baronet.

"Predátor – Vpád je první díl trilogie navazující na filmový, komiksový, knižní a herní vesmír mimozemských monster – vetřelců a predátorů. Začínají se množit útoky Yautjů, inteligentní rasy, dosud považované za samotářskou. Predátoři nikdy nebyli přímými nepřáteli lidí, ale teď se k Zemi řítí jejich invazní loďstvo. Lidé se chystají mimozemšťanům postavit, jenže pozor! Predátoři neútočí, ale prchají před ještě horší, hrozivou silou. Vesmír je nevyzpytatelný… a lidstvo náhle čelí katastrofě, jakou si nikdo nedovedl představit. Schyluje se k bouři ve vesmíru!"

 

 

Baronet čtenářstvu předkládá i román Jennifer Hillier "Wonderland – Země divů". Ten potěší milovníky domů hrůzy a různých děsivých atrakcí, které jedni vyhledávají a druzí se jich straní. V tom o kterém nám bude autorka vyprávět se však nejedná o pouhou hru na hrůzu...

"Země divů (Wonderland) je zábavní park v jednom malém americkém městě ve státě Washington. Park, v němž nechybí dům hrůzy či muzeum klaunů, funguje jako lákadlo pro turisty a současně zdroj obživy pro celé město. Přinejmenším do chvíle, kdy je v jeho areálu objeveno rozkládající se lidské tělo. Onoho dne, kdy je mrtvola nalezena, nastupuje coby zástupkyně šéfa místní policie Vanessa Castrová. A jako kdyby toho stále ještě nebylo málo, mizí rovněž mladý chlapec, který v zábavním parku pracoval."

 

 

Poměrně akční počtenou slibuje "Let 305", který vzešel z pera A. G. Riddleho. Vydavatelství XYZ se rozhodlo, že nás o tento počin nemůže připravit a je už jen na vás, zda se vám trefili tematikou do vkusu...

"Na cestě z New Yorku do Londýna dojde ke zřícení letu 305. Tak začíná dobrodružství, které bude mít dopad na celé lidstvo. Ti, kteří přežili, brzy zjistí, že svět, v němž stroj havaroval, je odlišný od toho, který před několika hodinami opustili. Kde jsou? Proč tam jsou? Jak se dostanou zpět domů? Vyšetřit tuto záhadu se pokouší pět hlavních protagonistů. Odpovědi dovedou k odhalení obrovského spiknutí, které se týká i jejich životů..."

 

 

Věřím tedy, že jste si našli to svoje a že se démonů dočkáme ani se nenadějem!

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.